Polyrey

Polyrey SAS
24150 Baneuil
FRANCE
België : +32 (0)2 753 09 09
Nederland : +31 (0)20 708 31 31
polyrey.benelux@polyrey.com

Al meer dan 50 jaar produceert Polyrey hogedruk laminaat en decoratief plaatmateriaal voor interieur- en designtoepassingen voor zowel privé als publieke ruimtes.

Polyrey hogedruk laminaat (HPL) bestaat uit verschillende lagen kraftpapier en decoratief papier doordrenkt met thermohardende hars. De combinatie van hitte (150°C) en hoge druk (75kg/cm2) resulteert in een product met uitstekende technische eigenschappen :
• uitstekende weerstand tegen schokken en krassen
• hoge duurzaamheid en levensduur
• makkelijk in gebruik en onderhoudsvriendelijk
• een ruime keuze aan decoren en oppervlaktestructuren
• conform verschillende milieunormen

Naast hogedruk laminaat, biedt Polyrey eveneens volgende producten aan :
• gemelamineerde panelen (Panoprey)
• massieve HPL (Compact Reysipur)
• HPL verlijmd op drager (Polyprey)

De bescherming van ons leefmilieu is een prioriteit voor Polyrey. Daarom heeft Polyrey ingezet om het FSC label te behalen voor haar HPL, dit geldt voor het merendeel van de decoren. Het FSC certificaat bevestigt dat het hout gebruikt voor de Polyrey producten afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Polyrey bezit eveneens het PEFC label voor haar beide productiesites. Dit certificaat geldt voor alle panelen geproduceerd door Polyrey.
Daarnaast was Polyrey één van de eerste hogedruk laminaat producenten die het ISO 140001 Environment Management System certificaat behaalde.

Evenredig met de bescherming van ons leefmilieu, innoveert Polyrey om eveneens bij te dragen aan de volksgezondheid. Hygiëne is een belangrijk thema voor elke publieke ruimte. De Polyrey HPL en Compact panelen zijn voorzien van een antibacteriële behandeling met Sanitized® zilverionen wat voor elk type interieurinrichting een verhoogde

bescherming tegen bacteriën biedt. Dit initiatief strookt met het beleid van Polyrey om blijvend bij te dragen tot een gezonde en veilige leefomgeving en hierbij verder te gaan dan datgene wat wettelijk verplicht is. Dit biocidenadditief werd geïntegreerd in het materiaal om antibacteriële bescherming te bieden gedurende de totale levensduur van het product. De zilverionen neutraliseren bacteriën en voorkomen zo de celindeling waardoor het risico op besmetting gereduceerd wordt. Met de Sanitized® antibacteriële behandeling worden meer dan 99.9% van de bacteriën vernietigd is slechts 24 uur. Deze antibacteriële eigenschap is een standaard eigenschap voor alle Polyrey HPL en Compact panelen.

Polyrey biedt 3 expertises aan aan zijn klanten om hen elke dag te ondersteunen in de ontwikkeling en groei van hun business :
• technische innovatie : innovatieve, decoratieve en milieubewuste oplossingen voor publieke, commerciële en privésectoren in heel Europa
• creativiteit en design : een uitgebreid aanbod aan decoren en oppervlaktestructuren die door architecten en interieurdesigners erkend worden en daarom graag worden gebruikt tijdens de ontwerpfase
• service op maat : producten van een hoge kwaliteit en diensten aangepast aan de behoeften van de verdelers en industriële klanten.


Nieuws gerelateerd aan Polyrey

Polyrey neemt deel aan het NVTG & VTDV congres !

De Nederlandse Vereniging voor Technisch facilitair management in de Gezondheidszorg organiseert hun congres dit jaar op 9 en 10 april in NH Koningshof in Veldhoven. De Belgische Vereniging van Technische Diensthoofden in de Verzorgingsinstellingen organiseert hun congres dit jaar op 8 mei in Antwerp Expo, met als thema : Totaalbeleving van onze klant. Zijn we er klaar voor ?

Lees meer »

Polyrey op Architect@Work Kortrijk !

Met Polyrey hogedruk laminaat zijn de mogelijkheden onbeperkt en eveneens hygiënisch. Dit willen wij u graag dit jaar voorstellen op de Kortrijk editie van Architect@Work. Met Polyrey Signature, gepersonaliseerde HPL of Compact, kan men een op maat gemaakt,

Lees meer »

POLYREY SIGNATURE

Wanneer de vertrouwde kwaliteit van Polyrey hogedruk laminaat hand in hand gaat met een onbeperkte creativiteit, dan wordt alles een stuk eenvoudiger. Met Polyrey Signature, gepersonaliseerde HPL of Compact, kan men een op maat gemaakt, duurzaam

Lees meer »