Gerflor neemt de Linoleum activiteiten van DLW over

Op 6 februari 2018 heeft Gerflor een principe akkoord bereikt om de Linoleum activiteiten van DLW over te nemen. De transactie zal naar verwachting in maart 2018 worden afgerond, afhankelijk van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

De overname heeft betrekking op de productielocatie in Delmenhorst ( Duitsland) en een deel van de verkooporganisatie en ondersteunende diensten. Met deze overname zullen de Linoleum activiteiten van DLW, na jaren van onzekerheid, worden geïntegreerd in de Gerflor groep.

De Gerflor groep is een wereldleider op het gebied van vloerbedekking met een sterk merkportfolio zoals Taraflex en Mipolam. De innovatie kracht, wereldwijde aanwezigheid en een sterke klantgerichtheid van de Gerflor groep zal het DLW merk en activiteiten een positieve impuls geven.

Gerflor en DLW werken al sinds lange tijd samen in Frankrijk waar Gerflor al sinds 2011 verantwoordelijk is voor de distributie van de Linoleum producten van DLW

Door de acquisitie van DLW versterkt Gerflor zijn merkportfolio in de markt voor soepele vloerbedekking met een uitermate duurzame oplossing. Het stelt Gerflor in staat een nog bredere totaaloplossing aan te bieden aan haar klanten in strategische marktsegmenten zoals zorg, onderwijs, sport, woningen en retail. Met deze overname wordt Gerflor een van de grootste producenten van soepele vloerbedekking in Duitsland.

Tijdens het ondertekenen van het principe akkoord heeft Bertrand Chammas, CEO van de Gerflor Groep, het volgende verklaart “ door deze transactie kunnen de Linoleum activiteiten van DLW niet alleen worden voortgezet maar ontstaat, door de ondersteuning van de Gerflor groep, een nieuwe dynamiek die leidt tot lange termijn groei. Met plezier verwelkomen wij dit historisch merk en haar ervaren medewerkers binnen de Gerflor. Onze prioriteit ligt de komende maanden in het waarborgen van onze relatie met klanten, distributeurs, projectinrichters en architecten van DLW zodat zij hun activiteiten met DLW ook in de toekomst met vertrouwen kunnen voortzetten. Wij zijn ervan overtuigd dat DLW, door de investeringen en verbeteringsinititiatieven, in staat zal zijn een nog aantrekkelijker aanbod van producten en diensten op de markt te brengen.