Lensen in New Inspirium in Breda

“Het New Inspirium-podium spreekt me enorm aan, maar wat vooral de doorslag heeft gegeven om ons er bij aan te sluiten, is de kwaliteit van de partners. Het verbindt een innoverende groep ondernemers. Bovendien zijn we als zorgpartner nog beter zichtbaar.” Edwin van der Waal, CEO van Lensen heeft de openingsceremonie van New Inspirium in Breda net achter de rug. “Door de samenwerking kunnen we vanuit deze locatie ook proposities beter maken en vervolledigen.” 

Inspirium, Hospitality Mall heeft afgelopen maanden een serieuze metamorfose ondergaan. Negen partners uit de gastvrijheidssector presenteerden hier tot voor kort hun producten in separate productshowrooms. “Maar de huidige tijd vraagt om een andere aanpak”, zegt Eric Roest, Creatief Directeur van Satelliet, de initiatiefnemer. “We richten ons nu ook op marktgebieden zoals retail, onderwijs en zorg. Het doel is om de synergie tussen de partners en de markt waarin hospitality een rol speelt, te vergroten. Dit kan het best bereikt worden wanneer juist de beleving centraal wordt gezet.”

Zorg
Daaraan schort het niet in New Inspirium. Een gronddeal met de gemeente Breda maakte de weg vrij voor de investeringen in een aansprekend centrum. Er zijn vijftien partners actief. Het biedt volop ruimte voor interieur, techniek, equipment, dienstverlening en kennisevents. Lensen bewijst in Inspirium ook in de zorg een aantrekkelijke partner te zijn. Dat Lensen werkt en denkt vanuit de mens wordt nog eens extra benadrukt met de presentatie van de intelligente Floor in Motion (Tarkett) in één van de belevingsruimten. Die vloer wordt toegepast in de zorgsector en is voorzien van sensoren. “Bewegingen worden geregistreerd en weergegeven op bijvoorbeeld een monitor van iemand die toeziet op de veiligheid van de bewoner(s). Ideaal voor ouderen- en gehandicaptenzorg. Op die manier wordt de zorgmedewerker gewaarschuwd als er iemand gaat dwalen of bijvoorbeeld uit bed valt.” Van der Waal geeft aan dat de vloer zijn diensten al bewijst in enkele zorgcentra. Dat de samenwerking in Inspirium loont, wordt door hem bekrachtigd met ‘veel serieuze belangstelling’.

Lensen
Het Lensen zorgteam heeft meer dan veertig jaar ervaring met en uitgebreide kennis van de gezondheidszorg. Interieurwensen vertalen zij naar oplossingen die passen bij de opdrachtgever. Dat Lensen steeds de verbinding en verbreding zoekt, blijkt ook uit de samenwerking met Haelvoet, een van oorsprong Belgische organisatie die al meer dan 85 jaar kwalitatief hoogwaardig medisch meubilair produceert en specialist is op het gebied van hoog/laagbedden, nachttafels, relaxfauteuils en onderzoektafels voor ziekenhuizen en woon-zorgcentra. Haelvoet heeft zitting genomen bij Lensen in Zaltbommel.

Belevingswerelden
Terug naar Inspirium. Nog steeds is het inspiratiecentrum gericht op gastvrijheid, maar vanaf nu draait het in de eerste plaats om beleving. Hiervoor zijn vijf belevingsgebieden gebouwd, waarin de partners elkaar op een creatieve manier uitdagen en aanvullen. De diverse compacte productshowrooms sluiten daar naadloos op aan. Inspirium beschikt over een vip-meetingroom en een event-theater waar workshops en presentaties plaatsvinden voor 25 tot 250 personen. Iedere partner zet hier een keer per jaar haar eigen expertise in.

Tekst: Willem de Volder    Beeld: Willem de Volder en Inspirium