Medisch Spectrum Twente

Toegankelijkheid met entreespecialist GEZE bij Topklinisch ziekenhuis MST in Enschede

Het was drie jaar lang het grootste bouwproject van Twente. In juni 2016 werden de werkzaamheden rond de nieuwbouw en verbouw van bestaande gebouwen van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede afgerond. Het vooruitstrevende ziekenhuis beoogde met dit ingrijpende project een nieuwe standaard neer te zetten in de kwaliteit en efficiëntie van zorgverlening, zonder concessies qua design te doen. Een strenge selectie van bouwpartners en –materialen was dan ook het gevolg. Voor haar toegankelijkheidtoepassingen ging het MST de samenwerking aan met premium entreespecialist GEZE Benelux.

Medisch Spectrum Twente

Barrièrevrijheid en brandveiligheid
Eenvoudig te openen deuren maken het dagelijkse leven en werk in ziekenhuizen, rusthuizen of klinieken een stuk prettiger. Daarnaast moeten deze instellingen voldoen aan strenge wetgeving rondom toegankelijkheid en brandveiligheid. Het uitgangspunt hierbij is dat de logistiek van patiënten die slecht ter been of bed gebonden zijn in het geval van een evacuatie snel, barrièrevrij en veilig moet kunnen verlopen. Daarom koos het MST op de afdeling Radiologie voor GEZE TSA 160 IS automatische draaideuraandrijvingen die eenvoudig openen door middel van sensoren of een drukknop. Door de geïntegreerde sluitvolgorderegeling in de TSA 160 IS sluiten de dubbele entreedeuren zacht en voorzichtig, waardoor het betreden of verlaten van de ruimte op een veilige manier kan plaatsvinden. Zeker voor verplegend personeel dat met een ziekenhuisbed loopt.

Het MST heeft tussen haar afdelingen GEZE ECdrive schuifdeurautomaten geplaatst. Zo ontstaan er regelbare compartimenten die in geval van brand centraal kunnen worden afgesloten. De ECdrive automaat heeft een wettelijk verplichte brandveiligheidscertificering van 60 minuten.

Medisch Spectrum Twente

Uniek en slank design
Bij de aanlooproute van de trauma helikopter ingang naar de spoedkamers en bij de ingang van de parkeergarage is door de architect gekozen voor de automatische GEZE Slimdrive SL NT schuifdeur met een aandrijfhoogte van slechts 7 cm. Dit is de enige aandrijving in de markt met deze summiere hoogte. Dit zorgt er dan ook voor dat deze aandrijving nagenoeg onzichtbaar in iedere gevel kan worden geïntegreerd. Het automatische schuifdeursysteem is uitermate geschikt in combinatie met de smalle profielen in deze glasfaçade en zelfs bij beperkte montageruimtes. De keuze van de architect voor deze slanke aandrijving is daarom uitstekend passend bij de strakke glazen entree van het MST.

Voor meer informatie over onze producten en oplossingen in uw ziekenhuis of zorginstelling:

GEZE Benelux B.V.
Steenoven 36
5626 DK Eindhoven
T: 0031(0)40 – 262 90 80
E: benelux.nl@geze.com
W: www.gezebenelux.com