Open Huis Lensen Projectinrichters toont inventiviteit en marktgevoel

Het warm welkomstrecept, dat Lensen Projectinrichters samen met partner Douwe Egberts heeft ontwikkeld, viel in mei tijdens het Open Huis meer dan in de smaak. Het is slechts een voorbeeld van de vele nieuwe trends en bijzondere elementen en samenwerkingen waarmee de vele gasten in de vestiging Zaltbommel werden verrast. Robert Verhoeven, Directeur Health en Living, geeft uitleg.

“Gastvrijheidsconcepten op het gebied van Leisure, Health en Office”, vat Verhoeven de dienstverlening van Lensen Projectinrichters samen. Hij koppelt daaraan ‘volledig bouwadvies’. “Wij faciliteren de complete setting.” Wandelend door de woonkamers wijst hij op de nieuwe meubellijnen en vestigt de aandacht op trends op het gebied van raamdecoratie en vloerafwerking. Maar ook op de vele samenwerkingsverbanden. Het zijn slechts voorbeelden van wat de bezoekers tijdens de twee inspiratievolle Open Huis-dagen te zien kregen bij Lensen Projectinrichters.

Groen voelen
Niet alleen in de kantoor- en hotelwereld heeft het bedrijf veel expertise. Ook in de gezondheidszorg is het thuis. “In de zorg is de vraag steeds meer belevingsgericht. Voor ons de uitdaging om daaraan gehoor te geven. We hebben mooie belevingshoeken gemaakt waardoor bezoekers in een oogopslag zien wat we realiseren.” Lensen creëerde ook een agrarische plek in het benedengedeelte. “Groen voelen en ruiken, vragen steeds meer aandacht.”

Lensen-arabische-woonkamer

Passend bij elk budget
“Wij volgen de markt nauwgezet en weten dat budgetten in de zorg onder druk staan. Toch zien wij kans om voor elk budget een passend interieur te realiseren.” Zorggericht zijn niet alleen de stoelen, kasten en tafels maar ook de zo genoemde slimme vloer met valdetectie van Tarkett en de Tovertafel. De Tovertafel-box hangt boven een willekeurige tafel en omvat een beamer en infraroodsensoren. Daarmee worden beelden op de tafel geprojecteerd die reageren op hand- en armbewegingen. Uitdagend voor mensen met dementie en kinderen met autisme. Die beleven er veel plezier aan maar ook menig bezoeker van de Open Huis-dagen ging aan de Tovertafel de strijd aan met de beelden.

Lensen-loft

Partners
Partner Haelvoet Nederland BV, producent van duurzame meubelen voor ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en andere zorginstellingen kreeg van Lensen een podium. Dat geldt ook voor de kijk van Marcel Wanders op de inrichting van werkplekken en vergaderruimten. “Grensverleggend en sexy”, kwalificeert Verhoeven de aanpak van de ontwerper uit Amsterdam. Aansprekend is de nieuwe Watch-stoel, die Lensen samen met Hans Daalder heeft ontwikkeld. Lensen maakte voor Daalder ook ruimte voor de presentatie van fauteuils en tafels.

Zorg
Verhoeven signaleert dat de Office & Leisuremarkt sneller aantrekt. De samenwerking met Satelliet, specialist in gastvrijheidsbeleving en onderscheidend in hospitality meubilair, wordt genoemd. Het vindt in samenwerking met Lensen onder meer de weg naar luxe hotels, theaters, casino’s en kantoren. In ons land maar ook internationaal want een van de lopende projecten bij Lensen Projectinrichters is het ziekenhuis op Aruba.

Lensen-collectie

Lensen-de-schuur

Lensen Projectinrichters is gevestigd in Zaltbommel en Roermond. Voor meer informatie, www.lensen.nl

Tekst: Willem de Volder    Beeld: Lensen