Parking AZ Sint-Lucas tweede coolste parking ter wereld

Om te bewijzen dat parkings niet altijd grijs en saai hoeven te zijn, werd de ‘World’s Coolest Car Parks Competition 2018’ georganiseerd. Tien van de meest spectaculaire parkeergebouwen ter wereld werden genomineerd voor de prijs van coolste parking. Een van de tien was het parkeergebouw van AZ Sint-Lucas Gent, ontworpen door Abscis architecten en in gebruik genomen in 2014.

AZ Sint-Lucas en Abscis architecten zijn bijzonder fier op hun zilveren medaille: ‘We vonden het belangrijk dat een parking niet alleen vlot toegankelijk en gebruiksvriendelijk is, maar ook een mooi staaltje van architectuur. Het design geeft een gevoel van licht en transparantie en de beplanting zorgt voor een aangename groene toets.’

De shortlist voor ‘World’s coolest car park’ werd opgesteld door architectuur en design website DesignCurial en looking4.com. Een panel van experts zocht wereldwijd naar de coolste parkinggebouwen en maakte de tien genomineerden bekend waaronder spectaculaire gebouwen in Koeweit en de Verenigde Staten.