Vier voordelen van een sleutelvrij gebouw

Een sleutelvrij gebouw, staat dat al op de agenda? Met een traditioneel sleutelsysteem kan er makkelijk iets foutlopen: sleutels die kwijtraken en deuren die niet op slot worden gedaan… met alle gevolgen van dien. 

SALTO Systems is als specialist van toegangscontrolesystemen ook bedreven in de zorgsector, waar ziekenhuizen gebruikmaken van toegangscontrole om bepaalde zones wel of niet toegankelijk te maken. De mogelijkheden zijn zo uitgebreid dat een sleutelvrij gebouw realistisch is geworden. Enkele voordelen in het belang van de organisatie:

1. Overzicht en controle
Met toegangscontrole heeft de gebouwbeheerder direct inzicht in het gebruik van deuren en het aantal mensen dat toegang heeft tot bepaalde ruimten in het gebouw. De toegang tot ruimten kan bovendien realtime worden uitgebreid, beperkt of zelfs worden geblokkeerd.

2. Efficiëntie
Een mechanisch sluitplan vraagt veel administratief werk. Dat verloopt met toegangscontrole een stuk efficiënter. Sleutels hoeven onderling niet meer te worden uitgewisseld omdat een pas, keyfob of smartphone voor toegang wordt gebruikt. De gebouwbeheerder heeft altijd alle toegangsinformatie bij de hand en kan snel reageren bij verloren passen of keyfobs.

3. Tijdspecifieke toegang
De toegangsrechten kunnen tot op het niveau van de gebruiker en per deur worden aangepast, zelfs volgens een specifiek tijdschema. Zo heeft het personeel toegang wanneer dit voor hen relevant is, tot de ruimten die voor hen van toepassing zijn.

4. Een veilig gebouw
Toegangscontrole helpt onbevoegde toegang te voorkomen. In geval van een incident geeft de geschiedenis van toegangsgebeurtenissen veel informatie. Zo verhoogt een dergelijk systeem de veiligheid in een gebouw en heeft de gebouwbeheerder veel meer controle op de toegang tot en in het gebouw.

Sleutelsysteem zorg

Voor meer informatie: www.saltosystems.nl