Humanitas Deventer biedt bewoners een plezierige en veilige woonomgeving in de wijk Keizerslanden. Binnen Humanitas gaat het leven gewoon door, met enthousiaste, positieve mensen die volop in het leven staan. Daarom wonen er in het pand bijvoorbeeld ook studenten die bewoners op diverse gebieden helpen. Het doel is steeds om een huiselijke en herkenbare woonomgeving te creëren. Met warme zorg bouwt de organisatie aan een verhoogde kwaliteit van leven en een gezellig woon- en leefklimaat, middenin de wijk.
Humanitas Deventer is een zelfstandig woonzorgcentrum in de Deventer wijk Keizerslanden, waar senioren ondersteuning met wonen, welzijn en zorg krijgen. Om te zorgen dat medewerkers hun werk goed en efficiënt kunnen doen én om het woonplezier en de veiligheid van de bewoners te waarborgen, installeerde de organisatie een elektronisch toegangscontrolesysteem van SALTO Systems. Op die manier heeft Humanitas Deventer eenvoudig controle over de toegang tot alle ruimtes.
De toegang tot het gebouw en de kamers van Humanitas Deventer was gebaseerd op een sleutelplan met fysieke sleutels. “Het bestaande sleutelplan voldeed niet meer”, zegt Nico Koerhuis. “Als Technische Dienst hadden we te weinig overzicht en controle over de sleutels, terwijl dit wel nodig is voor de veiligheid van de 160 bewoners en de flexibiliteit van alle medewerkers, studenten en vrijwilligers. Bovendien kostte het registreren, uitgeven en innemen van sleutels veel tijd.”
In overleg met Deurplus ging Humanitas op zoek naar een oplossing die het beheer van de sleutels vereenvoudigde en tegelijkertijd de grip op wie een sleutel heeft en met welke rechten te verbeteren. Koerhuis: “Deze oplossingen zie ik regelmatig in hotels en dat leek me perfect voor ons. Daarom zochten we voor onze organisatie een gebruiksvriendelijk elektronisch toegangscontrolesysteem voor het gebouw en alle ruimtes binnen.”
Na een demonstratie van Deurplus voor elektronische toegangscontrole en -beheer bleek dat de oplossingen van SALTO Systems goed aansloten bij de eisen en wensen van Humanitas. “Nadat ook de directie akkoord was, zijn we met Deurplus om de tafel gegaan om te bepalen welke gebruikersgroepen we hebben en welke oplossingen daarbij passen. Dit alles is in goed overleg bepaald”, aldus Koerhuis. De installatie is goed voorbereid en gepland, geeft hij aan. “We wilden de overlast voor medewerkers en bewoners zoveel mogelijk beperken. De zorg moet altijd doorgaan. Daarom is de installatie per afdeling uitgevoerd. Hierbij zijn bewoners en medewerkers vooraf uitvoerig geïnformeerd. Om het proces soepel te laten verlopen, had Deurplus de juiste toegangspassen of druppels voor de specifieke afdeling al aangemaakt op basis van de geldende rechten.” Omdat bij deuren met afwijkende maten het beslag niet helemaal aansloot, heeft Deurplus ook nog afdekplaatjes op maat gemaakt.
De hoofdingang is nu uitgerust met een wandlezer. Hiermee kunnen mensen niet alleen binnenkomen, maar daar wordt ook automatisch de pas of druppel geüpdatet. “Een nieuw systeem is altijd even wennen, maar inmiddels ervaart iedereen het gemak van elektronische toegang met een druppel of pas. In de nieuwe situatie hebben alle verpleegkundigen een eigen druppel waarmee ze alle kamers en doucheruimtes in kunnen.” Voor de verschillende gebruikersgroepen is een kleurensysteem ingericht. Deze passen worden door
Deurplus op maat bedrukt. Koerhuis legt uit: “De Technische Dienst heeft groene tags en kan in principe in elke ruimte. Dat is nodig om tijdens calamiteiten of noodgevallen snel te kunnen reageren.”
De bewoners van Humanitas hebben gele passen, zij kunnen ook twee gastenpassen aanvragen. De vrijwilligers hebben een eigen rode pas. “Zij hebben alleen rechten voor de ruimtes waar ze hun activiteiten uitvoeren. Dat geldt ook voor externe partijen, zoals de monteurs of installateurs van onze leveranciers. We kunnen de toegang tot de ruimtes fijnmazig inregelen. Bovendien kunnen we een pas of druppel eenvoudig blokkeren als iemand uit dienst gaat of als iemand een pas verliest. Zo voorkomen we dat mensen ongeoorloofd binnenkomen, wat direct bijdraagt aan
extra veiligheid.”
• 24/7 gecontroleerde toegang;
• Optimale flexibiliteit voor medewerkers;
• Gecontroleerde bewegingsvrijheid voor cliënten;
• Centraal toekennen van rechten;
• Minimaal beheer, maximale controle.
De Technische Dienst doet het beheer zelf met Deurplus als achtervang. “Het aanmelden, aanpassen of verwijderen van passen doen we zelfstandig. We hebben een dagdeel instructie en uitleg gehad en konden toen meteen met het gebruiksvriendelijke systeem aan de slag.” Zowel bewoners als medewerkers zijn inmiddels gewend aan het SALTO toegangscontrolesysteem. “Alles werkt goed en ook de ondersteuning vanuit SALTO en Deurplus is prima. Het hoofddoel om meer grip op de toegangscontrole te hebben, is bereikt. En dit helpt ons in het streven om bewoners een veilige en fijne woonomgeving te bieden.”
Hoe combineer je optimale toegankelijkheid en inbraakpreventie? Die vraagt vormt de rode draad bij de activiteiten van Deurplus. Na ongeveer twintig jaar zijn moderne entreevoorzieningen voor de particuliere en zakelijke markt het bedrijf op het lijf geschreven. “We kennen de uitdagingen waar beheerders, eigenaren, conciërges en woningbezitters mee te maken hebben”, aldus het bedrijf. “Daarmee is Deurplus dé partner die u compleet ontzorgt voor alle vraagstukken rondom de deur. Door slimme advisering, vakkundig onderhoud en een transparante werkwijze. Met ons kleinschalige team kunnen we flexibel en adequaat inspelen op uw wensen.”
Geleverde producten:
Neem dan rechtstreeks contact op met SALTO Systems.
Contact opnemen