Zo is directeur Joris van Campenhout betrokken bij een onderzoek, dat leidt naar minder medicijnverspilling, en zet hij de schouders onder de opzet van een inspiratiecentrum. “Inspanningen die moeten leiden naar vermindering van de zorgkosten, maatwerk voor de klant en de juiste zorg in de toekomst.”
In gesprek met Van Campenhout verwacht je een betoog over medicatie-opslag en –beheer, scheidingswanden en desinfectiemogelijkheden. “We richten ons inderdaad op die materialen maar we bieden als partner steeds vaker ondersteuning aan de zorgverlener, de klant. Advies en meer samenwerken om te komen tot maatwerk en wellicht efficiëntere oplossingen.” Hij staat mede aan de basis van een ‘inspiratiecentrum’. “Noem het een landingsplatform voor de gezondheidszorg. Een platform waar informatie en advies kan worden ingewonnen over medicatie, dagbehandeling, bedden en preventie in de ruimste zin van het woord.” De start met een aantal partners, die complementair zijn aan elkaar, is er. Op die basis bouwen we verder. De zorg van nu is bekend, we willen verder kijken. Hoe evolueert de gezondheidszorg, hoe staat de sector er over vijf jaar voor en waaraan is dan behoefte?”
Deskundig advies wordt gewaardeerd, ervaren Van Campenhout en zijn mensen in de markt. “Wij investeren daar ook in.” Zo was hij zelf, en dus Medifix, betrokken bij een onderzoek naar het terugdringen van medicijnverspilling. Jaarlijks worden medicijnen met een waarde van honderd miljoen euro weggegooid. “LCB (Breda University) startte een onderzoek en Jumbo supermarkten (als inzamelpunten) en wij waren er bij betrokken.” Tweederde verdwijnt, volgens Van Campenhout, in het riool. Het andere deel gaat terug naar de apotheek en wordt vernietigd. Het onderzoek bewijst dat hergebruik aanzienlijke besparingen kan opleveren. “Zaken als veiligheid, inzameling en transport zijn belangrijke aspecten in dat traject. Ook de inzet van onze boxen voor medicatie-inzameling kunnen daarbij een rol spelen.” Dat Medifix een graag geziene speler is in die markt blijkt uit de relatie met Mosadex, een groothandel in medicatie. Ze zien Medifix als partner en dat is de rol die op het lijf is geschreven van Van Campenhout en zijn team.
De toekomst van de zorg? Van Campenhout kan er uren over filosoferen en ziet tal van mogelijkheden om de zorg een positieve injectie te geven. “Corona is verschrikkelijk maar zorgt wel voor bewustwording. Het etaleert gevaren maar ook kansen.” Zo’n kans zijn de luchtzuiveringsproducten van Boflora in het assortiment van Medifix. Prachtige klimaatkasten die zowel in een zorg- als andere werkomgeving een ‘gezonde rol’ opeisen. “Een plantenbak en klimaatkast in een,” zegt Van Campenhout terwijl hij inzicht biedt in het hart van het luchtzuiveringssysteem. “Pollen, stofdeeltjes, schimmels en virussen worden door het systeem ‘gevangen’.” Behalve die toepassing heeft Medifix nog tal van andere producten in het assortiment, die kunnen bijdragen aan meer veiligheid in de zorg. De scheidingswanden van Silentia zijn daarvan een goed voorbeeld. “Er is ook een transparante versie.” Het is een onderdeel van de inrichting van kamers en afdelingen in het productprogramma van Medifix. “Van bed en matras tot medicatiewagen,” zegt Van Campenhout. Inspelen op de actualiteit is het bedrijf niet vreemd gezien de moderne desinfectiezuilen. De zuil is standaard leverbaar in RVS, wit of zwart gepoedercoat materiaal. Het is een bewijs dat Medifix mee beweegt met actuele ontwikkelingen.
Ook na veertig jaar is er bij Medifix niet alleen de energie om mee te denken met de klant maar ook om hem te helpen om met zorg een rol te blijven vervullen in de toekomst.
Neem dan rechtstreeks contact op met Medifix.
Contact opnemen