Búni is niet alleen het Japanse woord voor ‘iets uniek’. Het is ook de nieuwe naam van familiebedrijf Eurochair Projects uit Ardooie, specialist in B2B-interieuroplossingen op maat. De introductie van de nieuwe naam loopt samen met de uitrol van een nieuwe visuele uitstraling en een nog scherpere focus op maatwerk.
Eurochair bestaat al 26 jaar. Het werd opgericht door Geert Behaegel en is intussen een vertrouwde naam in de interieurwereld. Vandaag wordt het geleid door zijn dochters, de zussen Ann-Sophie en Geraldine. Zij moesten de fakkel overnemen in een moeilijke periode. “De COVID-pandemie was voor iedereen op zijn minst ongemakkelijk, maar als bedrijf werden we er extra zwaar door getroffen doordat we vooral voor de zorgsector en horeca werken. De horeca bleef lang volledig dicht en werd bovendien zwaar getroffen door de energiecrisis, zodat investeren in interieur nauwelijks of niet tot de mogelijkheden behoorde. Ziekenhuizen en rusthuizen kregen dan weer zware beperkingen opgelegd door de quarantainemaatregelen”, zegt Geraldine.
De pandemie gaf instellingen in de zorgsector wel de tijd om grondig na te denken over hun eigen aanpak. “Daarmee hielden we rekening in ons eigen rebrandingtraject. Voor een horeca-uitbater was een gepersonaliseerd interieurconcept traditioneel al een middel om zich van zijn collega’s te onderscheiden. Het belang daarvan is nu ook in de zorgsector doorgedrongen”, aldus Ann-Sophie. “Woonzorgcentra willen zich door een aangename sfeerschepping aantrekkelijk maken tegenover nieuwe bewoners. Bovendien bouwen ze hun cafetaria en ontmoetingsruimten alsmaar meer uit tot ontmoetingsplaatsen, waar ook externe bezoekers en gebruikers zich welkom voelen. In Nederland was dit al langer zo, Vlaanderen volgt nu.”
Voor de naamverandering gingen de zussen niet over een nacht ijs. “In de jaren negentig was Eurochair een goede naamkeuze, omdat de uitbreiding van de EU en de komst van de eenheidsmunt toen trendy waren. Maar vandaag is ‘euro’ een containerwoord en vanuit onze contacten met architecten voelden we aan dat ‘chair’ verkeerdelijk het idee zou opleveren dat we uitsluitend met stoelen bezig zijn.” De naam Búni symboliseert niet alleen de unieke en persoonlijke benadering van elke klant, maar ook de Belgische wortels van het bedrijf, vertegenwoordigd door de ‘B.’ “Die letter verwijst ook naar onze familienaam. Het accent op de ‘u’ symboliseert het tikkeltje extra dat we nastreven voor iedere klant afzonderlijk. Onze tagline, Furnishing your story, is niet alleen een slogan, maar ook een belofte. In nauw overleg met de betrokken klant willen we zijn of haar verhaal tot in de kleinste details verwezenlijken. Of je nu stoelen, tafels, zitbanken, loungemeubilair of terrasmeubels voor jouw zaak zoekt, bij Búni vinden we altijd de perfecte oplossing op maat. We leveren niet alleen meubels, maar zorgen ook voor unieke interieurbelevingen”, legt Ann-Sophie uit.
Búni maakt onder meer alle zitbanken in eigen atelier. De meeste medewerkers hebben al veel ervaring opgebouwd. Het portfolio van projecten in de zorgsector varieert van kamers in ziekenhuizen tot rusthuizen en gemeenschappelijke ruimtes. Een mooi recent visitekaartje is ‘De Marktplaats’, de uitgebreide cafetaria van woonzorgnetwerk BEN in het eigen Ardooie. “We stonden er ook in voor het interieur in het nieuwe lokaal dagverzorgingscentrum en dienstencentrum. Andere interieurreferenties zijn de ZNA-ziekenhuizen in Antwerpen, AZ Klina in Brasschaat, de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van AZ Sint-Lucas in Brugge en de forensisch psychiatrische centra in Antwerpen en Gent.”