Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
1.600 nieuwe ziekenhuisbedden voor ZNA
Hillrom-Baxter leverde iets meer dan 300 bedden in ZNA Cadix.

1.600 nieuwe ziekenhuisbedden voor ZNA

Ziekenhuiscomfort voor patiënt én personeel

Geniaal in de eenvoud. Zo hoort ziekenhuisinrichting te zijn. Daarom rekent het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen voor de bedden van al haar ziekenhuizen op het gouden bedrijfsduo in de zorgsector: Hillrom-Baxter. Binnen het samenwerkingscontract levert het bedrijf ongeveer 1.600 standaardziekenhuisbedden waarvan iets meer dan 300 in ZNA Cadix.

De lengte van het bed is aanpasbaar en alle bedieningen zijn geïntegreerd in de onrusthekken.

Het perfecte ziekenhuisbed

Ludwig Roelants, accountmanager bij Baxter in België: “Vóór ZNA de aanbesteding uitschreef, heeft ze bedden van heel wat leveranciers getest. Zo stelde ZNA het ideale ziekenhuisbed samen dat het herstel van de patiënten bevordert en de zorgverleners maximaal ondersteunt. Uiteindelijk kwam ze bij ons terecht. Hillrombedden staan internationaal al tientallen jaren bekend om hun vernieuwende technologie, die de strenge Amerikaanse kwaliteits- en veiligheidseisen moeiteloos doorstaan.”

Focus op gebruiksgemak

Hoe maken Hillrombedden dan het verschil met andere merken? ­Enkele troeven volgens Roelants: “Alle bedieningen voor de zorgverleners zijn geïntegreerd in de onrusthekken. Zo staat de zorgverlener naast de patiënt, waardoor hij die op elk moment in het oog kan houden (Point Of Care). Het is ook heel eenvoudig om het bed in zetelpositie te zetten of de patiënt te laten uitstappen. Dankzij het vijfde wiel, centraal onderaan het bed, verloopt het vervoer van patiënten een stuk vlotter en ergonomischer. Wat zorgverleners en patiënten ook appreciëren, is dat de lengte van het Hillrombed per 5 cm kan worden aangepast aan de lengte van de patiënt. Een extra voordeel is de ruimtebesparing in de patiëntenkamers.”

10 jaar technisch onderhoud

In enkele jaren tijd zullen de 1.600 ziekenhuisbedden in het hele ZNA worden vervangen door de nieuwste Hillrombedden. De productie gebeurt in het Franse Pluvigner (Bretagne). Baxter België levert en monteert de bedden volgens de wensen van elk ziekenhuis binnen het netwerk en doet op locatie de elektrische veiligheidstest. Het voltallige zorgpersoneel, de mensen van het vervoer en de schoonmaakteams hebben ondertussen een opleiding gekregen. Clinical Advisor Ilse Schoonjans: “Een juist gebruik van de bedden zorgt voor meer gemak bij het personeel, meer comfort voor de patiënten en voor een langere levensduur. De reacties tijdens de opleidingsmomenten waren vaak enthousiast en de vragen heel concreet en gericht. Binnen het samenwerkingscontract zit ook 10 jaar technisch onderhoud van de bedden. Dat gebeurt door een vaste technicus binnen ons team.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details