Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
‘360˚ projectcompetentie’ voor de medische omgeving

‘360˚ projectcompetentie’ voor de medische omgeving

Als marktleider op het gebied van meubel- en bouwbeslag werkt Häfele continu aan high-end producten voor de medische branche. Als servicegerichte one-stop-shop, producent met vijf eigen fabrieken en distributeur van de meest gebruikte merken, kan Häfele met haar adviseurs helpen bij het vinden van oplossingen voor de meest uiteenlopende uitdagingen, zegt Sales Manager Medical René Janssen. “Wij bieden projectcompetentie in de wereld van zowel eindgebruikers als uitvoerende partijen, met 360˚-ondersteuning in elke fase van het project.”

Tekst | Jan-Kees Verschuure  Beeld | Häfele

Op basis van meer dan 150.000 artikelen in het assortiment, van deurkrukken en schuifwanden tot complete lade- en opbergsystemen met de mogelijkheid voor persoonsgebonden toegang, biedt Häfele ondersteuning voor elke schakel in de medische branche. “Het unieke van de medische branche is het aantal stakeholders dat aan tafel zit in een project”, zegt Janssen, Sales Manager bij Häfele voor de medische branche in Nederland. De input van eindgebruikers als laboranten, tandartsen of apothekers is uiteraard van groot belang als het gaat om functionaliteit, bedieningsgemak en duurzaamheid van medisch meubel- en bouwbeslag en een eenvoudige montage, ruime keuze alsook technische ondersteuning zijn voor uitvoerende partijen als interieurbouwers en aannemers minstens even belangrijk. “Door middel van een 360˚-projectcompetentie, zoals wij dat graag noemen, zijn wij in staat om alle betrokkenen maximaal te bedienen in de multifunctionele, ruimtebesparende en duurzame inrichting van medische ruimtes.”

High-end ladesystemen

De laatste innovatie is de Häfele Matrix Pro Medical, een high-end, kant-en-klaar lade­systeem dat met een dunne plaatstalen bodem en een laag ladefront 20% meer opslagruimte biedt in de lades. “Dankzij de geringe ladehoogte – al mogelijk vanaf 61 mm – passen er bovendien meer lades in een meubel dan bij conventionele systemen. Het naadloze ontwerp van de Häfele Matrix Pro Medical – met een glad metalen binnenzijde – zorgt voor hygië­nisch gebruik in combinatie met een optimale toegankelijkheid”, zegt Janssen. “Bijpassende inserts zorgen ervoor dat de lade optimaal kan worden benut, ten behoeve van de opslag van voorraadartikelen en/of instrumenten.”

Een meer regulier systeem uit het medische segment is het Pharma-Org medicijnopbergsysteem (bekend uit de apothekerspraktijk). “Het Pharma-Org systeem is modulair op te bouwen op basis van individuele wensen, waardoor de praktijkruimte en kastinhoud optimaal kunnen worden ingericht en maximaal kunnen worden benut. De lades zijn naar wens uit te voeren met een acryl, melamine of geperforeerde bodem. Flexibel te plaatsen verdelers zorgen voor overzicht en een optimale opslag van medicijnen. Daarnaast zijn er nog vele extra opties, zoals een traptrede voor het bereiken van lades
bovenin en centrale vergrendeling.”

Branchebegeleiding op maat

Met een grote verscheidenheid aan producten die het werken en verblijven in medische ruimtes gemakkelijker, veiliger, contactloos en aangenamer kunnen maken, levert Häfele alles van elektronische sluitsystemen voor bijvoorbeeld persoonsgebonden toegang (Dialock) tot schuifdeuren, medicijnkoelkasten, ‘handsfree’ afvalsystemen en duurzame bedliftsystemen. “Daarnaast is goede LED-verlichting (Loox en Nimbus voor Loox) een must voor een prettige en efficiënte werkomgeving.”

Janssen vat samen: “Als one-stop-shop kunnen we zowel de eindgebruiker als de interieurbouwer en iedereen daartussenin begeleiden met advies en service, in alle fases van het project. Elke professional heeft een andere behoefte als het gaat om meubel- en bouwbeslag. Wij hebben een team van 40 adviseurs klaarstaan in Apeldoorn, binnen een wereldwijde organisatie van meer dan 8.000 man, en meer dan 150.000 producten om elk medisch project met plezier en expertise te helpen realiseren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details