Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

4 tips voor een praktische badkamer

afbeelding-1-bouwaandezorg-rechtenvrij2-kopieren

3 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een badkamer die er fantastisch uitziet is natuurlijk hartstikke fijn maar als hij niet praktisch is ingericht is dat erg onhandig. Bij de inrichting van een praktische badkamer zijn een aantal dingen erg belangrijk. Wij zetten een aantal tips op een rijtje!

  1. Zorg voor voldoende bewegingsruimte

We worden allemaal een dagje ouder en het afnemen van je bewegelijkheid is daar een onderdeel van. Daarom is het van groot belang dat je makkelijk kunt bewegen door je badkamer. Bepaal waar je echt behoefte aan hebt. Misschien vind je dat grote ligbad toch een beetje overbodig, laat hem gerust weg en creëer meer ruimte voor dingen die je wel écht gebruikt!

  1. Praktische opbergruimtes

Ga na waar je welke benodigdheden voor het grijpen wilt hebben. Een lege wc-rol is natuurlijk een nachtmerrie en je wilt nieuw wc-papier binnen handbereik hebben. Ook moet de wc-borstel in de buurt van het toilet staan maar ook de handdoeken en het handdoekenrek wil je dicht bij de douche hebben.  Verder zorgen hoekkastjes, extra plankjes aan de muur en een nis in de douchwand voor een opgeruimd en ruimtelijk gevoel. Zo creëer je opbergruimte zonder dat het veel ruimte in beslag neemt

 

  1. Kies de juiste verlichting

Een praktische badkamer hoeft niet perse sfeerloos te zijn. Kies voor felle verlichting op plekken waar dat nodig is, bijvoorbeeld bij het toilet en de spiegel. Voor het douchen heb je geen fel licht nodig en is een dimbare sfeerlamp ideaal als je van wat zachter en sfeervoller licht wilt genieten. Zorg ervoor dat de lichtknoppen dicht bij de deur zitten. Voor een nachtelijk toiletbezoek hoef je dan niet de hele donkere badkamer door.

  1. Privacy

Bij een goede badkamer hoort natuurlijk privacy. Je wilt tijdens je dagelijkse hygiënebeurt niet gestoord worden door buren of voorbijgangers. Hier is de juiste raamdecoratie van belang. Pvc jaloezieen van Veneta.com zijn een goede optie. Door het vele vocht wat je raamdecoratie in de badkamer te verduren krijgt, neemt de kwaliteit snel af. PVC is vochtbestendig waardoor je PVC jaloezieën lang goed blijven! Daarnaast zijn plissegordijnen stijlvol voor een moderne en praktische badkamer.

Ga voor een praktische badkamer voor je eigen gebruiksgemak!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details