Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
44 aansprekende maatwerk badkamers voor Bestenwaerd
Dichte slimme badkamerruimte.

44 aansprekende maatwerk badkamers voor Bestenwaerd

Maatwerk oplossingen als het gaat over het inrichten van badkamers. Bij Alcomel zijn zorginstellingen daarvoor op het juiste adres. 

Een aansprekend voorbeeld zijn de badkamers met de draaiwanden in Bestenwaerd in Dirksland. “Specialist in Zorgbadkamers”, zegt Gerry Timmermans, bij Alcomel verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. “De flexibele draaiwand, met daarin warm en koud water, een afvoer en een spiegelkastje, draait compleet met wastafel open wat zorgt voor verruiming en meer armslag in de kamer van de bewoner in de zorginstelling.” 

De draaiwand die de kamer van de bewoner verruimt.(Beeld: Willem de Volder)

De wand is opgebouwd uit materiaal dat de hoogste graad heeft als het gaat over hygiëne. “Het is bestand tegen bacteriën en schimmels en vrij van voegen en kit, waardoor het zich adequaat laat reinigen.” Alcomel gaf met het leveren van 44 maatwerk badkamers een indrukwekkend visitekaartje af bij Bestenwaerd. Het bedrijf, dat zich vooral op de zorgmarkt richt, heeft als pijlers het ontwikkelen en plaatsen van zorgbadkamers. Snelheid en efficiëntie zijn daarbij speerpunten. Door voorwerk in de vorm van prefabricage kan vaak in enkele dagen een badkamer worden geplaatst. Verder richt Alcomel zich op meubilair in de zorgsector, van maatwerk kasten tot het inrichten van verpleegposten. Ook het ontwikkelen van OK’s is een specialiteit van Alcomel. 

Efficiënt werken komt in het gesprek met Timmermans nog een keer terug als het gaat over het bouwen van maatwerkbadkamers in de prefabfabriek. “Het is een nieuwe ontwikkeling waarbij in nieuwbouw of bij transformatie vroegtijdig badkamers met sanitair kunnen worden geplaatst. Nog efficiënter dus.” Alcomel werkt vanuit Tessenderlo en richt zich op de meest uiteenlopende instellingen, vaak ook zware zorg, in thuisland België en in Nederland en Duitsland.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details