Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
50 JAAR expertise en betrouwbaarheid
Een hoogtepunt is ook de in-between gordijnstof Lugo.

50 JAAR expertise en betrouwbaarheid

Artimo Textiles, een bekende naam in de wereld van brandvertragende gordijnstoffen voor zorginstellingen, scholen, hospitality en kantoren, viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. “Met een mate van bescheidenheid zijn we zeker trots op deze mijlpaal, maar we kijken vooral met veel enthousiasme naar wat de toekomst ons nog gaat brengen, want onze markt is altijd in beweging”, zegt Raymond van Hal, die al sinds 2009 aandeelhouder is en in 2023 alle aandelen heeft overgenomen. Onder zijn leiding is er een nieuwe koers ingezet, waarbij oude en nieuwe waarden gecombineerd worden. 

Een frisse blik met nieuwe dessins

Een van de vernieuwingen bij Artimo is de aanstelling van een nieuwe styliste, die met haar creatieve visie een reeks prachtige dessins heeft toegevoegd aan de Artimo collectie. Deze dessins zijn specifiek ontwikkeld voor de projectmarkt en kunnen breed ingezet worden in allerhande zorgprojecten. Is het toch niet helemaal wat je zoekt, dan past de Artimo designstudio het dessin, de kleur of de doekkwaliteit naar wens aan. Zie hieronder een greep uit de nieuwe kwaliteiten.

Voor slaapkamers in zorginstellingen introduceert Artimo de verduisterende gordijnstof Liam.

Jacquard gordijnstof Nolan

Een van de sterren in de nieuwe collectie is de jacquard geweven kamerhoge gordijnstof
Nolan. Met haar rustige grafische dessin past Nolan zich moeiteloos aan elke omgeving aan. Geweven in hoogwaardig Trevira CS garen biedt Nolan niet alleen een prachtig uiterlijk, maar ook brandveiligheid en duurzaamheid. De tijd is rijp om jacquard geweven dessins weer terug te zien in projectinterieurs, en Nolan doet dit met eigentijdse pastelkleuren die perfect passen in een moderne omgeving.

Voor slaapkamers in zorginstellingen introduceert Artimo de verduisterende gordijnstof Liam.

In-between gordijnstof Lugo

Een ander hoogtepunt is de in-between gordijnstof Lugo. Deze stof loopt van een uni kleur beneden over in een subtiel bolletjesdessin, om vervolgens naar boven toe weer over te gaan in een uni kleur. Geweven in hoogwaardig Trevira CS garen, heeft Lugo een matte uitstraling die een eigentijdse en verfijnde sfeer creëert. De pastelkleuren geven een zachte en serene touch aan elke ruimte, perfect voor een rustige ambiance.

Verduisterende gordijnstof Liam

Voor slaapkamers in zorginstellingen introduceert Artimo de verduisterende gordijnstof Liam. Met deze dim-out eigenschappen en een antracietgrijze achterkant biedt Liam net die mate van verduistering en privacy die gewenst is. Het rustige grafische dessin, geïnspireerd op geometrie, straalt rust en evenwicht uit. Deze gordijnstof is ideaal voor een goede nachtrust en een kalme omgeving.

‘Create Your Own’ 

Artimo gaat nog een stap verder met ‘create your own’, waarbij je je eigen dessin kunt ontwikkelen. Niet alleen de kwaliteit, maar ook de kleur en het formaat van het dessin kunnen moeiteloos worden aangepast, zodat je als interieurarchitect je eigen stempel op jouw project kunt drukken. Er kan gekozen worden uit ruim 10 uiteenlopende basiskwaliteiten om op te drukken: van separatiegordijnen voor ziekenhuizen tot dim-out gordijnen voor zorginstellingen. 

Naar de toekomst

Van Hal en het team van Artimo kijken met trots terug op 50 jaar vakmanschap en zijn vooral dankbaar voor de vele trouwe klanten waarmee zij al die jaren met plezier hebben mogen samenwerken. Expertise, betrouwbaarheid en flexibiliteit zullen ook in de toekomst de
belangrijkste waarden voor Artimo blijven, net als haar unieke positie als enige aanbieder in Nederland met een collectie uitsluitend brandvertragende gordijnstoffen en de advies- en bestekservice die opdrachtgevers helpt bij het maken van een weloverwogen keuze en het verkrijgen van vergelijkbare offertes.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details