Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
65.000 m² vloeren voor imposante Clinique CHC MontLégia
Clinique CHC MontLégia in Luik is niet alleen een visitekaartje van Assar Architects, ook het aandeel van Gerflor verdient de volle aandacht.

65.000 m² vloeren voor imposante Clinique CHC MontLégia

Clinique CHC MontLégia in Luik is niet alleen een visitekaartje van Assar Architects, ook het aandeel van Gerflor verdient de volle aandacht. Het vooraanstaande architectenbureau deed een beroep op Gerflor voor het verzorgen van een keur aan vloeren en toepassingen. Architect Alwin Fable leidt ons samen met Gerflor-projectleider Luigi Geraci door het gloednieuwe, moderne hospitaal.

Tekst | Willem de Volder Beeld | Gerflor, Johan Schutte

Bij binnenkomst is al duidelijk dat het architectenbureau en Gerflor niet over één nacht ijs zijn gegaan. Het gebouw en de vloer- en wandaankleding van CHC Montlégia imponeren. Van de 110.000 vierkante meter bebouwd, heeft Gerflor 65.000 vierkante meter vloeroppervlak een passende, sfeervolle maar vooral kwalitatief hoogwaardige invulling gegeven. Kleurstelling, maar vooral hygiëne regeert in de keuze van de Gerflor-producten. “Er is bewust gekozen voor één leverancier, die kon zorgdragen voor het beste product voor elke ruimte”, zegt Fable.

De vloeren gaan harmonieus samen met de andere producten en toepassingen in de kliniek, zoals de meubels.

Uitstraling, praktisch gemak en schoonheid

Innovatie en de expertise van Gerflor mondden in de publieke ruimten uit in het product Creation70. Geraci wijst op de verschillende breedtes van de latten en de warme houttinten in het design. “Speciaal door ons ontwikkeld in samenspraak met de opdrachtgever.” Het is één van de vele voorbeelden in CHC Montlégia die aantoont dat Gerflor op alle fronten meedenkt in het belang van de opdrachtgever en uiteraard van de gebruiker. In elke toepassing ontmoeten uitstraling, praktisch gemak en schoonheid elkaar. Voorbeeld daarvan is de toepassing van het lichtgrijze Mipolam Symbioz in de gangen, kamers, verzorgingsafdelingen en consultatieruimtes. Geraci: “Een vloer, die harmonieus samengaat met de andere producten en toepassingen in de kliniek, zoals meubels. Onze producten dragen bij aan eenheid en rust in het gehele gebouw.”

In het gesprek tijdens de rondgang door de prachtige kliniek klonken de kwalificaties ruimte, licht en hygiëne al door. Maar ook veiligheid is een belangrijk aspect. In de badkamers is bewust gekozen Mipolam Symbioz en het antislip-karakter van EleganceSD. Fable wijst erop dat dit speciaal voor het CHC Montlégia-project door Gerflor is ontwikkeld, in een speciale tint. “Maatwerk leveren is ook één van onze specialiteiten”, vult Geraci aan. Het sfeervolle lichtgrijs (Mipolan EleganceL5) gaat onder de operatietafels, de centrale zone, over in de tint zwart. Geen twijfel mogelijk waar het epicentrum ligt in die hoogwaardige technische ruimten. Vanzelfsprekend is ook dat een antislipvloer (Tarasafe).

Het is duidelijk dat elke ruimte een eigen, bij de diensten passende vloer of wand heeft gekregen.

Gebruikerscomfort heeft de doorslag gegeven

Het is duidelijk dat elke ruimte een eigen, bij de diensten passende vloer of wand heeft gekregen. In de medische badkamers is passend bij de vloer muurbekleding uit het gamma Calypso aangebracht, in de revalidatieruimten Recreation in houtlook. Het gebruikerscomfort heeft in die keuze de doorslag gegeven. Bovendien staan in die ruimte zware apparaten die de patiënten op weg helpen naar herstel. In alle patiënten-, artsen- en spreekkamers is de keuze gevallen op Creation55,  functionaliteit in combinatie met een warme huiselijke uitstraling. Tot slot belandden we in de utiliteitsruimte waar Decochoc is toegepast vanuit het oogpunt hygiëne en reinigen.

De Belgische Clinique CHC MontLégia imponeert in al zijn facetten. De ruimten en vloeren vormen een podium voor verantwoorde zorg en dat tegen de achtergrond van een uitzonderlijke infrastructuur, een uitgebreid zorgaanbod, de nieuwste generatie apparatuur en zorgvuldige en persoonlijke zorg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details