Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
80 jaar bouwen aan medtech-oplossingenin Växjö
De productielocatie in Växjö is in de loop der jaren voortdurend blijven groeien.

80 jaar bouwen aan medtech-oplossingenin Växjö

Deze maand blikt Getinge terug op 80 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van medtech-oplossingen in Växjö. In de faciliteit in het zuiden van Zweden worden nog steeds efficiënte en gebruiksvriendelijke reinigings- en desinfectiemachines gemaakt, die kerncomponenten zijn van centrale sterilisatieafdelingen (CSA’s) over de hele wereld. 

De productielocatie in de stad Växjö ligt op slechts 150 kilometer van de kleine gemeenschap waar Getinge is opgericht. De onderneming begon haar activiteiten op 5 april 1943, met de nadruk op verschillende roestvrijstalen producten. Later specialiseerde de fabriek zich in vaatwassers en oplossingen voor reinigings- en desinfectiemachines in ziekenhuizen, en maakte het deel uit van een uitbreiding van Getinge waardoor het bedrijf een wereldleider kon worden op het gebied van infectiebeheersing.

De productielocatie in Växjö is in de loop der jaren voortdurend blijven groeien. Momenteel omvat het Getinge’s Center of Excellence en de wereldwijde hub voor reinigings- en desinfectiemachines, met een R&D-afdeling en de productie van negen modellen reinigings- en desinfectiemachines en aanverwante apparatuur. Het assortiment reinigings- en desinfectiemachines loopt uiteen van de Getinge Aquadis 56 met een gemiddeld volume en de Getinge 86-serie met hoge capaciteit tot de nog grotere Getinge 9100 Cart reinigings- en desinfectiemachine.

De faciliteit produceert ook de twee Getinge ED-Flow-modellen, die worden gebruikt voor geautomatiseerde herverwerking van endoscopen, samen met een droog- en opslagkast voor maximaal acht endoscopen. “Als deskundigen op het gebied van de eerste stap in de verwerkingsstroom van chirurgische instrumenten helpen wij kruisbesmetting en ziekenhuisinfecties te voorkomen. Onze apparatuur, die kan worden aangepast aan verschillende eisen en capaciteiten, is ontworpen voor een efficiënte reiniging met een hoge verwerkingscapaciteit en een minimaal verbruik van energie, water en reinigingsmiddel”, zegt Jonas Magnusson, die leiding geeft aan een team van ongeveer 170 medewerkers in Växjö.

Ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum zal dit jaar een nieuw product worden gelanceerd. Het personeel in Växjö en hun collega’s over de hele wereld kijken ernaar uit om klanten nog meer waarde te bieden. “Velen van ons werken hier al lange tijd en het zal een heel mooi hoogtepunt zijn voor ons 80-jarig jubileum om weer een nieuwe innovatie op de markt te kunnen brengen. We zijn er trots op deel uit te maken van een bedrijf dat echt een passie heeft voor het redden van mensenlevens”, zegt Magnusson hierover. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details