Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Aan de slag met informatieveilig gedrag in de zorg

Aan de slag met informatieveilig gedrag in de zorg

Het programma ‘Informatieveilig gedrag in de zorg’ lanceert de website Informatieveiliggedragzorg.nl: een toegankelijke en gestructureerde weergave van de eerder ontwikkelde Wegwijzer Aan de slag met informatieveilig gedrag. Je ziet direct welke stappen je kunt nemen om het informatieveilige gedrag van medewerkers te verbeteren. 

Effectieve interventies kiezen

Het programma bestaat sinds 2020 en werd de eerste 2 jaar uitgevoerd door Stichting ICTU in opdracht van de NVZ, ActiZ, de Nederlandse ggz, Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), verenigd in de Brancheorganisaties Zorg, en het ministerie van VWS. Op 1 april heeft ICTU het programma overgedragen aan ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. ECP richt zich vooral op het verspreiden, toelichten en ondersteunen van de gedragsaanpak. Het doel is dat veel meer zorgorganisaties effectieve interventies kiezen om gedragsverandering bij zorgprofessionals te bereiken op het gebied van informatieveiligheid.  
 
Ga naar informatieveiliggedragzorg.nl en neem een kijkje.

Informatiebeveiliging in de zorg

Wil je meer informatie over Informatiebeveiliging in de zorg? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details