Benthem Crouwel Architects vloer ACTA
01:19
23-10-2017

ACTA-vloer na jaren van intensief gebruik nog steeds in topconditie

Langs de Amsterdamse A10, op de ambitieuze Zuidas, werd in 2010 de nieuwe vestiging van het Academisch Centrum voor Tandheelkunde gebouwd. In het zeven verdiepingen tellende gebouw werken de Faculteiten der Tandheelkunde van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) samen. In opdracht van Benthem Crouwel Architects legde Bolidt er destijds 30.000 m2 Bolidtop® FiftyFifty vloerafwerking. En na jaren van intensief gebruik verkeert de vloer nog steeds in topconditie.

Amsterdamse Architectuurprijs
Benthem Crouwel Architects ontwikkelde het ACTA-gebouw, waarin de zorgvisie van ACTA werd verwerkt. Dagelijks worden hier vijfhonderd patiënten behandeld, studeren er achthonderd studenten en

Henk Vincent en Jo Dendauwdormakaba with a licence to close