Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Woonzorg & Verpleeghuizen

Actief koelen, verwarmen en ventileren in toekomstbestendig zorgcomplex

Swetterhage,-Zoeterwoude_JWD_10
De ClimaRad Care unit garandeert een optimaal binnenklimaat per vertrek in combinatie met afzuiging in de badkamer.

Tekst | ClimaRad BV

Beeld | 5d Architectuur & Fotografie

13 augustus 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Om dit te realiseren, koos men voor het decentrale klimaatsysteem van ClimaRad inclusief MultiControl GBS-systeem. Op deze manier kunnen de WTW-units op afstand worden geregeld en is het binnenklimaat van het hele gebouw inzichtelijk. Ook was het van belang dat naast ventilatie met snelheid verwarmd en gekoeld kon worden, vloerverwarming/-koeling heeft namelijk een trage werking. De ClimaRad Care unit regelt dit automatisch per vertrek in combinatie met afzuiging in de badkamer.   

Door middel van sensoren werken de WTW-units automatisch en wordt in de zorgkamers en overige ruimtes een gezond binnenklimaat gerealiseerd met de benodigde hoeveelheid ventilatie.

“In de zorg staan veiligheid en gezondheid voorop, omdat we te maken hebben met kwetsbare doelgroepen”, stelt Ralph Liedenbaum, Commercieel Directeur bij ClimaRad. “Decentraal betekent ventileren, verwarmen en koelen per ruimte. Omdat de lucht niet wordt verspreid over verschillende vertrekken, verhoogt dit de veiligheid. Daarnaast zijn onze units zeer geschikt voor deze specifieke doelgroep qua molestbestendigheid, cliënten moeten te allen tijde worden beschermd. Door middel van sensoren werken de WTW-units automatisch en wordt in de zorgkamers en overige ruimtes een gezond binnenklimaat gerealiseerd met de benodigde hoeveelheid ventilatie. De hoge snelheid waarmee verwarmd en gekoeld kan worden, geeft de bewoners en medewerkers een aangenaam gevoel, met name bij zeer hoge en lage temperaturen.”

De installatie draagt ook bij aan de toekomstbestendigheid van het gebouw. Wanneer de functie van het pand verandert, blijft het flexibel indeelbaar.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details