Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Actief koelen, verwarmen en ventileren op duurzame locatie Stichting Zozijn Zorg
Aan elke ClimaRad unit is een ruimtethermostaat gekoppeld waarmee de temperatuur zelf kan worden bepaald.

Actief koelen, verwarmen en ventileren op duurzame locatie Stichting Zozijn Zorg

Op het voormalige Auping terrein in Deventer is een nieuwe, zeer duurzame woon- en dagbestedingslocatie gerealiseerd in opdracht van Stichting Zozijn Zorg. Het complex is geheel gasloos en gebouwd in dezelfde stijl als het vroegere kantoorpand van de Auping fabriek. In totaal hebben 36 bewoners met een verstandelijke beperking elk een eigen zorgkamer en kunnen zij elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijke huiskamers en dagbestedingsruimtes.

Het is van groot belang dat zowel bewoners als medewerkers zich veilig voelen en in een gezonde en comfortabele omgeving kunnen wonen, werken en recreëren. Daarom is het ClimaRad klimaatsysteem toegepast: ClimaRad Care H1C units in de zorgkamers, de Ventura V1C in de huiskamers en B-Fans in de badruimtes. Naast de vraaggestuurde ventilatie kunnen de warmteterugwinunits met hoge snelheid en individueel ruimtes verwarmen of koelen door middel van de ingebouwde convectoren. Dit geeft bewoners en medewerkers een aangenaam gevoel, met name bij zeer hoge en lage temperaturen.

In de badkamer wordt lucht afgezogen op basis van vocht en aanwezigheid.

Grote meerwaarde

“De individuele regeling per ruimte, het decentrale gedachtegoed, vindt de opdrachtgever een grote meerwaarde aan ons systeem”, zegt Ralph Liedenbaum, Commercieel Directeur bij ClimaRad en betrokkene bij dit project. “Zowel de bewoners als hun familie vinden het een voordeel dat zij zelf de verwarming en koeling per ruimte kunnen regelen. Aan elke ClimaRad unit is een ruimtethermostaat gekoppeld waarmee de temperatuur zelf kan worden bepaald. In de badkamer wordt lucht afgezogen op basis van vocht en aanwezigheid. Doordat de lucht niet verspreid wordt over verschillende vertrekken, verhoogt de veiligheid in de zorg.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details