Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Alrijne, GHZ en LUMC intensiveren samenwerking acute zorg

Alrijne, GHZ en LUMC intensiveren samenwerking acute zorg

Alrijne ziekenhuis (Leiderdorp), Groene Hart Ziekenhuis (Gouda) en het Leids Universitair Medisch Centrum (Leiden) gaan nog intensiever samenwerken om  toegankelijke, kwalitatieve en betaalbare acute zorg te organiseren in de regio Hollands Midden.

In de regio Hollands Midden kunnen ruim 980.000 inwoners bij spoed 24/7 een beroep doen op de drie ziekenhuizen. De druk op de zorg neemt echter toe, zorgvragen worden complexer en de SEH drukker. Door samen te werken, ook met de overige partners in de spoedzorgketen, willen de ziekenhuizen de acute zorg toegankelijk, kwalitatief goed en betaalbaar houden. De zorg slim organiseren en naadloos laten aansluiten bij wat de patiënt nodig heeft, gaan hierbij hand in hand.  

1 vacature voor 3 locaties 

Onlangs is de eerste gezamenlijke vacature voor een opleidingsplek  voor SEH verpleegkundige uitgezet. Nieuwe medewerkers krijgen hiermee de kans op uitdagend werk in zowel een academische- als perifere omgeving op verschillende locaties. In 2023 starten de eerste nieuwe collega’s met hun SEH opleiding voor de flexibele regio-schil. Dit is één van de manieren om antwoorden te vinden op de krapte op de arbeidsmarkt. 

Successen uitbreiden 

Naast een gezamenlijke werving en inzet van verpleegkundig personeel op meerdere locaties, kijken we ook naar meer samenwerking in zorgpaden, zoals nu al succesvol gebeurt rond patiënten met hartklachten (HARTc). En naar projecten om patiënten thuis te ondersteunen bij een acute zorgvraag, en het bieden van telemonitoring aan patiënten met chronische aandoeningen. 

Samenwerking in de regio 

Bij het realiseren van toekomstbestendige acute zorg werken de ziekenhuizen in Hollands Midden voor acute zorg ook intensief samen met ketenpartners als huisartsen, GGZ, thuiszorg, verpleeghuizen, ambulancedienst en andere partners in het sociaal domein. Hiermee loopt de regio Hollands Midden voorop in het opvangen van de toenemende acute zorgvraag. De aanpak is in lijn met de landelijke planvorming vanuit het ministerie van VWS en het onlangs afgesloten integraal zorgakkoord (IZA). 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details