Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
‘Als je kunt laten zien dat de innovatie goed is, wil iedereen meedoen’

‘Als je kunt laten zien dat de innovatie goed is, wil iedereen meedoen’

Verpleeghuizen die technologische innovaties inzetten, kunnen meedoen aan de challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’. Een deskundige jury kiest begin 2021 een winnaar, die de titel ‘Zorgvernieuwer 2021’, mag dragen. Lees de tip van de winnaar van vorig jaar; zorgaanbieder Evean.

Verpleeghuizen van de Toekomst

Evean was vorig jaar winnaar van de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’. Zij implementeerden op succesvolle wijze slim incontinentiemateriaal in hun organisatie. De implementatie van het slimme incontinentiemateriaal heeft Evean niet alleen de winst van de challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ 2018-2019 opgeleverd, maar had bovenal een positieve impact op de kwaliteit van leven van de cliënt. Zo zijn er bij de cliënt minder onnodige verschoningen nodig, wat leidt tot minder belasting voor de cliënt en betere individuele en persoonsgerichte zorg. Zorgprofessionals hebben veel geleerd van deelname aan de challenge. De challenge heeft bewustwording gecreëerd van de werkprocessen en inzicht gegeven in de teamrollen binnen de afdeling. Ook de invloed van eigen normen en waarden op de zorgverlening werd duidelijk tijdens het implementatieproces.

Nuttige inzet

De challenge is bedoeld voor verpleeghuizen die technologische innovatie (verder) willen implementeren. Niet technologie zelf, maar het nut van de inzet ervan, staat centraal. Het gaat hierbij om een nieuwe implementatie of opschaling van bestaande, al in de praktijk (bij een zorgorganisatie) gebruikte technologie en/of ICT.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) organiseert de challenge. Het doel van de challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’ is om structurele inzet van technologie te vergroten en te stimuleren binnen de verpleeghuiszorg. Hierin staat niet technologie centraal, maar de inpassing van de technologische innovatie binnen de dagelijkse werkprocessen. Dit moet zorgen voor meer kennis over de technologie en een bredere implementatie van technologie binnen de verpleeghuiszorg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details