Heijneman Medicals
01:17
09-11-2018

Altijd gewoon gebleven

In mei 2018 heeft Marco Heijneman bij Heijneman Medical het stokje van zijn vader overgenomen. Het familiebedrijf uit Lopik is gespecialiseerd in het inrichten van ‘die ruimten die van een gebouw een ziekenhuis maken’, zo formuleert de nieuwe directeur, wiens vader de onderneming 25 jaar geleden startte, de bedrijfsactiviteiten. 

“Het gaat dus om careafdelingen als spoedeisende hulp, OK, IC, holding en recovery. Daarvoor leveren wij medisch technische voorzieningen zoals plafondpendels, OK-lampen en -tafels, goten en voorzieningenbruggen. Allemaal producten van gerenommeerde merken als KLS Martin, modul technik en OPT SurgiSystems. We geven daarnaast ook advies en dragen zorg voor installatie, onderhoud en service van al het door ons geleverde; een totaalpakket dus. Om dit te kunnen bieden, worden onze medewerkers jaarlijks geschoold door de fabrikanten van de merken waarmee we werken.”

Flexibel
De firma moet daarbij opboksen tegen medische technologie multinationals die op de Nederlandse markt opereren. Volgens Heijneman lukt dit aardig. “Omdat wij relatief klein zijn, zijn we uitermate flexibel. In Nederland wil elk ziekenhuis geen standaard maar een eigen OK-inrichting, iets wat uniek in de wereld is. Als kleinschalig bedrijf kunnen wij de gewenste aanpassingen makkelijk leveren en voor maatwerk zorgen. Daarbij is onze overhead minder groot. We proberen onze klanten te ontzorgen en ondanks onze ruime ervaring zijn we met onze low profile benadering altijd gewoon gebleven. We hebben dan ook een uitgebreide klantenkring onder de bestaande Nederlandse ziekenhuizen waaraan we de meest geavanceerde producten leveren.” Overigens zijn bij de firma ook losse handelsgoederen en specialistische accessoires verkrijgbaar. Denk aan disposables, kussentjes, beensteunen en accessoires voor spine chirurgie.

Heijneman Medicals
OK Laurentius Roermond.

Duurzaamheid en Arbo
Heijneman Medicals onderscheidt zich verder door het in 2018 opgestelde MVO-beleid. Daarin staat bijvoorbeeld dat door het bedrijf geleverde producten circulair zijn, één van de global goals van de Verenigde Naties. Dit betekent dat de geleverde medisch technologische voorzieningen uit elkaar gehaald en hergebruikt kunnen worden. 

Naast duurzaamheid speelt de onderneming ook in op de steeds strengere eisen aan hygiëne en arbeidsomstandigheden bij ziekenhuisinrichtingen. “Wij leveren bijvoorbeeld pendels en OK-lampen die de luchtstromen minimaal verstoren”, zegt Heijneman. “Verder is de vormgeving van de plafondpendels en voorzieningenbruggen Arbotechnisch verantwoord en worden ze elektromagnetisch geremd en niet meer via perslucht. Ook zijn onze instrumententafels, die vroeger met een hydraulische voetpomp bediend werden, nu elektrisch bedienbaar. Dat werkt veel prettiger!”   

Tekst & beeld: Heijneman Medica

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

DelabieLensen Projectinrichters