Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Amsterdam UMC gunt MedicomZes bouw nieuwe hoofdentree AMC

Amsterdam UMC gunt MedicomZes bouw nieuwe hoofdentree AMC

Amsterdam UMC heeft MedicomZes (onderdeel van VolkerWessels) de bouw gegund van een nieuwe hoofdentree op locatie AMC aan de Meibergdreef in Amsterdam Zuidoost, inclusief de aanleg van het voorterrein. Medio 2020 begint de bouw van dit ‘AMC Health Park’.

Na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure, waarvoor drie partijen zich hadden ingeschreven, bleek MedicomZes kwalitatief en financieel over de beste papieren te beschikken. Emile Spek, directeur Directoraat Huisvesting & Techniek AMC, laat weten verheugd te zijn dat MedicomZes de nieuwe voordeur van dit toonaangevende academische ziekenhuis gaat bouwen. “We hebben er het volste vertrouwen in dat we over ruim een jaar over een representatieve, duurzame en gastvrije hoofdingang hebben”, aldus Spek.

Glazen paviljoensgebouw

Het ‘AMC Health Park’ is een ontwerp van ontwerpteam Temp.architecture/studioNuyvanNoort/studioBLAD, dat in 2017 de door het AMC uitgeschreven prijsvraag voor een nieuwe hoofdentree plus voorterrein won. Het winnende ontwerp bestaat uit een centrale ontvangsthal in de vorm van een glazen paviljoen, te midden van een groen, parkachtig landschap, waar zowel patiënten, bezoekers, medewerkers, studenten als buurtbewoners zich op hun gemak voelen. Amsterdam UMC gunt MedicomZes bouw nieuwe hoofdentree AMC

Twee roltrappen, twee liften en een separate trap in het entreegebouw brengen bezoekers naar het ziekenhuis of de poliklinieken. In het paviljoen wordt veel hout gebruikt, waardoor een vriendelijke en warme uitstraling ontstaat. Het afwerkingsniveau van het paviljoen is van hoogwaardige kwaliteit.

Groene oase

Het voorterrein, nu een asfaltvlakte met auto’s, zal transformeren tot een groene oase. Op het terrein is plaats voor 300 geparkeerde auto’s. Wie met het openbaar vervoer naar locatie AMC komt, loopt over het geheel gerenoveerde Stationsplein Holendrecht richting ziekenhuis over natuurlijke dijkverbindingen naar het groene Health Park. Op deze manier vormen het nieuwe voorterrein van het AMC en het heringerichte stationsplein een organisch geheel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details