Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Amsterdams eerste integrale spoedpost opent haar deuren in Amsterdam-Noord
Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, opende op donderdag 25 mei de vernieuwde eerste Amsterdamse integrale spoedpost in Amsterdam-Noord.

Amsterdams eerste integrale spoedpost opent haar deuren in Amsterdam-Noord

Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, opende op donderdag 25 mei de vernieuwde eerste Amsterdamse integrale spoedpost in Amsterdam-Noord. “Ik ben er van overtuigd dat deze spoedpost een enorme aanwinst zal zijn voor de hele populatie hier in de regio”, zei de minister tijdens de opening.

De integrale spoedpost is een samenwerking tussen huisartsenpost Noord van Huisartsenposten Amsterdam (HpA) en de spoedeisende hulp van het BovenIJ. “Als één team verlenen wij passende acute zorg aan patiënten. Op de Spoedpost Amsterdam-Noord krijgen patiënten passende integrale acute zorg, op de juiste plek en door de juiste zorgprofessional. Soms is dat een zelfzorgadvies, soms een behandeling door de huisarts en soms door de SEH-arts of een andere medisch specialisme.”

Voordelen van de spoedpost

Het voordeel van de spoedpost is dat patiënten zich slechts 1x hoeven in te schrijven en dat alle zorgprofessionals toegang hebben tot dezelfde informatie. De patiënt blijft waar mogelijk in dezelfde behandelruimte en de juiste zorgprofessional komt naar de patiënt toe. Deze nieuwe werkwijze geeft duidelijkheid aan patiënten waar ze terecht kunnen met hun zorgvraag en voorkomt onnodige administratie. Ook draagt deze manier van werken bij aan het efficiënt gebruik van zorgpersoneel in de acute zorg en leert men elkaar beter kennen, wat samenwerken ten goede komt. “Kortom, we geven hiermee invulling aan passende acute zorg, zoals beschreven in het Integraal Zorg Akkoord.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details