Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
André van der gun | Wat maakt een interieur aantrekkelijk?

André van der gun | Wat maakt een interieur aantrekkelijk?

Er zijn nog al wat zaken te bedenken, te weten licht, kleur, meubels en gordijnen. En decoraties om het af te maken. Er zijn een paar vaste elementen die een kamer of ruimte vormen: vloer, wanden en plafond.  Een deur om binnen te komen en een raam voor daglicht en frisse lucht. Hoe je een en ander invult hangt af van de situatie en het doel. Met name in de projecten kun je nogal wat kanten uit, als het om materialen en kleuren gaat.

Tegenwoordig wordt het beprinten van materialen veelvuldig toegepast. Nog nooit was het zo makkelijk een harmonisch geheel samen te stellen. Als je wilt kun je bijna alles laten beprinten. En niet alleen harmonisch,  maar ook functioneel als bewegwijzering of sfeerbepaler. Vloeren van PVC, ook tapijten kun je op maat, kleur en soort van tapijt laten printen. Ook gordijnen kun je naar eigen ontwerp laten printen.

Op het gebied van vloeren is al veel te koop in diverse merken, met een breed assortiment. Van houtprintjes tot een textiel of tapijtlook. Ook aardig is het om een vloer te kiezen en er daarna een print overheen te plakken, als kleed onder een zithoek , of een plak te markeren als wacht- of koffiehoek. Daarnaast kun je ook systeem- of glad afgewerkte  wanden van een print voorzien die naar eigen ontwerp aangebracht wordt. Er zijn vele voorbeelden van te bedenken , kijk maar eens in benzinestations.

Sommige van die benzinestations zijn voorzien van toiletten die behoorlijk opgeschaald zijn in hun uitstraling, alleen door wanden, vloeren en deuren te voorzien van grote prints. Dit geldt ook voor gangen van gesloten afdelingen die voorzien worden van deurprints die elke deur een eigen karakter geven. Ook vloerstickers wijzen de weg binnen een afdeling en de wanden kun je voorzien van levensgrote prints om een sfeer weer te geven aan gangen of verblijfruimtes.

Als je dan ook nog de gordijnen en wanden voorziet van een kleur of print in dezelfde setting van je thema, kun je op een betaalbare en vrij eenvoudige manier elk interieur een eigen karakter meegeven. Dus mooi om er een fraai geheel van te maken, met een eigenheid voor elke doelgroep, op elke wand of vloer aan te brengen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details