Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
ARCH21 | Call for papers – Save the date

ARCH21 | Call for papers – Save the date

Bevordering van gezondheid, zorg en welzijn door architectuuronderzoek is de titel van ARCH21 – de 5e conferentie voor onderzoek van zorgarchitectuur – die georganiseerd wordt in het Onderwijscentrum van het Erasmus MC in Rotterdam van 23-25 augustus 2021.

Met deze conferentie willen we enerzijds de inzichten vanuit de wetenschap naar de praktijk (architecten, opdrachtgevers, adviseurs, andere ontwerpers en leveranciers) brengen en anderzijds wetenschappers en studenten in contact laten komen met ondernemers en beleidsmakers om te komen tot een interdisciplinaire aanpak van maatschappelijk relevante (en vaak) kostbare vraagstukken. Dit alles tegen het decor van het nieuwe Erasmus MC waar evaluatieonderzoek wordt gedaan naar de in 2018 in gebruik genomen ziekenhuisomgeving, en waar op 23 augustus ook rondleidingen worden verzorgd.

Vanuit de titel van de conferentie hebben we 3 inhoudelijke thema’s gedefinieerd:

1. Gezondheidsbevordering in de maatschappij – hoe kunnen we ongezonde omgevingen omvormen om een bijdrage te leveren aan de gedragsverandering die nodig is;

2. Het kernziekenhuis als centraal knooppunt van digitale zorg – welke grote veranderingen verwachten we te gaan zien in het Evidence Based Design van ziekenhuizen, bijv. in de context van de recente COVID-19 crisis; en

3. Inclusieve zorg en woon omgevingen – hoe kunnen zorg en wonen bij elkaar gebracht worden voor kwetsbare mensen of mensen met een zorgbehoefte.

In aansluiting op het thema van de conferentie wordt een workshop gebouden over onderzoeksmethodologie en op 25 augustus bestaat de gelegenheid enkele recent gerealiseerde en innovatieve projecten in Nederland te bezoeken.

We nodigen u uit in een abstract uw bijdrage aan het programma uiteen te zetten en dit voor 1 oktober in te sturen.

Op onze website www.arch21erasmusmc.tudelft.nl vindt u meer informatie over de thema’s, de conferentie en de aanmeldprocedure voor abstracts.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details