Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Argenta en ROB gaan verder onder nieuwe koepelfirma ‘ARLU’

Argenta en ROB gaan verder onder nieuwe koepelfirma ‘ARLU’

In 2021 brengen Argent Alu en Louage & Wisselinck de merknamen argenta (voor alle binnenproducten) en ROB (als merk voor buitenoplossingen) onder in de nieuwe koepelfirma ‘ARLU’. De baseline ‘Opening Doors’ blijft net zoals beide merken behouden. Dit betekent – samen met de ingebruikname van een nieuwe productiesite – een nieuwe stap voorwaarts in de uitbouw van een sterk bedrijf dat gespecialiseerd is in alles wat met het openen van deuren te maken heeft.

Wim Waelkens (Algemeen directeur Arlu): “Dat de merken argenta en ROB samengebracht worden onder de nieuwe Arlu-vlag is de laatste stap in de samensmelting van Argent Alu nv en Louage & Wisselinck. Hiermee hebben we trouwens meteen ook de drie aparte productieplaatsen samengebracht naar één productiesite in onze pas afgewerkte, 22.000m² grote nieuwbouw in de industriezone Ter Vlucht in Ardooie (België).”

Nieuwbouw

Anderhalf jaar na de start van de nieuwbouw heeft ARLU nu dus ook z’n nieuwe fabriek in Ardooie in gebruik genomen. De nieuwe fabriek bevindt zich aan de autosnelweg E 403 tussen Kortrijk-Brugge op het bedrijventerrein Ter Vlucht en is uitgerust met een modern machinepark. Met de nieuwbouw was 16,5 miljoen euro gemoeid. In deze fabriek werken 120 mensen aan de productie van deurbeslag.

Klaar voor verdere groei

Met de nieuwe fabriek en de naamsverandering denkt het maakbedrijf klaar te zijn voor een verdere groei van het bedrijf dat vorig jaar goed was voor een omzet van zo’n 33 miljoen euro, waarvan de helft uit export. De groei van het bedrijf blijkt ook uit de tewerkstelling. “Zo is er zeker nog plaats voor een tiental extra arbeiders in Ardooie”, aldus algemeen directeur Wim Waelkens

Arlu blijft trouwens onderdeel uitmaken van de Belgische Renson groep onder leiding van CEO Paul Renson, die onder de merknaam Renson wereldwijd actief is als fabrikant van ventilatie, zonwering en outdoor living.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details