Artimo
01:57
12-01-2018

ARTIMO: leverancier van vlamvertragende gordijn- en meubelstoffen

Familiebedrijf Artimo Textiles in Roosendaal staat al ruim veertig jaar bekend om haar hoogwaardige, permanent vlamvertragende gordijn- en meubelstoffen, gecombineerd met klantgerichtheid en een goede prijs/kwaliteitverhouding.

In samenwerking met weverijen worden nieuwe collecties ontwikkeld, gebruikmakend van de nieuwste technische innovaties en de laatste trends op het gebied van kleur en textuur. Door intensieve samenwerking met opdrachtgevers, architecten en designers sluiten deze nieuwe stoffen uitstekend aan bij de wensen van de eindgebruikers. Artimo heeft stoffen ontworpen en geleverd aan veel grote ziekenhuizen, zorg- en verpleeghuizen in de hele Benelux.

Vlamvertragend
“Wij leveren uitsluitend permanent vlamvertragende stoffen”, vertelt Ivo Sieben, samen met zijn vrouw Heleen eigenaar van Artimo. “Dat betekent dat al onze stoffen geweven worden met garens vervaardigd van brandvertragende vezels. Deze eigenschap blijft dus altijd behouden, ook als de gordijnen veel gewassen moeten worden, wat in de zorg vaak het geval is. Al onze stoffen zijn getest op vlamvertragendheid conform de geldende normen.”

Custom made
“We werken samen met de beste weverijen in Europa en hebben zo’n driehonderd kwaliteiten in het assortiment”, vult Heleen aan. “Naast de eigen collectie verzorgen we ook custom made stoffen voor onze klanten, met hun eigen ontwerp digitaal op de stof gedrukt of een jacquard of streepindeling in eigen kleuren in de stof ingeweven. We werken veel voor de zorg. Daarnaast leveren we ook aan hotels, kantoren, scholen en zelfs de scheepsvaart, booreilanden en defensie.”

Akoestiek
Ook akoestische transparante gordijnen, panelen en rolgordijnen behoren tot de mogelijkheden. Bestaande transparante gordijnen zorgen voor een absorptie van zo’n vijf tot tien procent. De akoestische gordijnen van Artimo leveren een reductie tot wel zeventig procent op. “Voor dit alles geldt natuurlijk wel dat je het totaalplaatje ter plaatse moet bekijken en een goed plan moet maken voor wat daarvoor nodig is. Het is fijn om geluidsoverlast te beperken, maar je moet elkaar wel kunnen blijven verstaan en tonen moeten niet te dof worden. Het blijft maatwerk”, vertelt Raymond van Hal, compagnon bij Artimo.

Bestekservice
Om hun opdrachtgevers te ontzorgen, is Artimo al veertig jaar geleden de bestekservice gestart. “Hierbij adviseren we onze opdrachtgevers geheel kosteloos over stof, kleurkeuze, plaatsing en begeleiding in het offertetraject”, vertelt Ivo. “De opdrachtgever kan de projectinrichter die hij wil inzetten, zelf kiezen. Nieuw zijn onze stalenboekjes in A4-formaat met bijvoorbeeld alleen uni overgordijnen. Via de site kunnen klanten ook andere kleuren zien en losse stalen bestellen. Stoffen moet je immers kunnen zien en voelen. Daarom leiden we ze ook regelmatig in onze ruime showroom rond, zodat onze klanten de juiste keuze kunnen maken van materialen en kleuren voor de raam- en meubelbekleding van hun pand.”

Nieuwe collectie rolgordijnen
Sinds kort heeft Artimo het assortiment uitgebreid met een compleet nieuwe collectie rolgordijnen. “Deze worden geleverd in een transparante, semitransparante en verduisterende stof”, geeft Raymond aan. “Ze kunnen ook gemaakt worden in een antimicrobiële en een akoestische kwaliteit, waardoor ze goed toepasbaar zijn in de zorg. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. En we merken dat dit gewaardeerd wordt.”

Referenties:
Adm. De Ruyter ZHS – Jeroen Bosch ZHS – Antonius ZHS – Universitair Medisch Centrum Utrecht –
Zaans Medisch Centrum – Reinier de Graaf ZHS – Bravis ZHS – Westfries Gasthuis – Wijdezorg –
Parc Drieen Huysen – Parkhoven – Bilderdijk – Hornehof – Pargamijn – Nazareth – Parnassia Bavo –
SVRZ Zeeland – Ter Weel – Humanitas

Postbus 1150
4700 BD ROOSENDAAL
T +31 165 54 39 40
F +31 165 55 48 55
info@artimo.nl
www.artimo.nl

Tekst: Lilian Heijmans    Beeld: Artimo en Lilian Heijmans

Bouwen aan de Zorg partners

Kristoff VerdonckKartuizerhof