Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
AZ Maria Middelares | Eigentijdse meubels brengen huiselijke sfeer

AZ Maria Middelares | Eigentijdse meubels brengen huiselijke sfeer

De Nederlandse meubelfabrikant Gispen en de Gentse meubelleverancier Art Nivo hebben gezamenlijk de kantoren, het restaurant, de wachtkamers en de ziekenhuisgangen van het gloednieuwe AZ Maria Middelares aangekleed. Beide bedrijven werken vanuit een vergelijkbare filosofie.

“Met onze kleurrijke, kwaliteitsvolle en eigentijdse concepten verlossen we beiden de zorgsector van het stigmatiserende en grijze imago”, legt Peter Bobeck van Art Nivo uit. Patrick Windels, general manager bij Gispen België, vult hem aan. “Huiselijkheid, daar draait het om. Je moet je goed voelen in een ziekenhuis. Dat gevoel vertalen de twee bedrijven naar de inrichting. Daarnaast hechten we ook veel belang aan een efficiënte omgang met de vierkante meters.”

Via een raamcontract was Gispen al jarenlang huisleverancier van het kantoormeubilair van het AZ. “Samen met de nieuwbouw kwam echter ook een nieuwe, ruimere aanbesteding”, geeft Windels aan. “Gispen is sterk in de kantoorinrichting. In partnership met Art Nivo hebben we de aanbesteding binnengehaald en het project als één ploeg uitgevoerd.”

Open kantoorruimten
De twee firma’s schreven samen aan de conceptnota, selecteerden het meubilair en voerden de logistieke operatie uit. Voor de kantoren schoven de twee bedrijven het ‘landschapskantoor’ als optie naar voren. “In het oude gebouw werkte AZ Maria Middelares met een klassieke kantoorindeling. In de nieuwbouw ging het ziekenhuis voor open kantoorruimten. Dat vergt een totaal andere inrichting”, weet Windels. “Je moet zorgen voor een goede akoestiek, comfort en een slimme omgang met de oppervlakte. Tegelijkertijd moet je ook denken aan overlegplaatsen, zoals een aangename, bereikbare, maar toch afgezonderde zithoek.”

De cafetaria, de gangen en de wachtruimtes kregen een frisse en strakke look aangemeten. De gekozen meubels voor het ziekenhuis stralen eigenheid, kwaliteit en vrolijkheid uit. Het restaurant functioneert als verlengde van de kantoorruimtes. “Het restaurant hebben we zo ingekleed dat het niet enkel een eetruimte is, maar ook op een natuurlijke manier uitnodigt voor vergaderingen en meetings. Zo kan de ruimte de hele dag door nuttig worden gebruikt”, legt Bobeck uit. “Je kan er aan tafels van twee, vier, zes of zelfs twintig zitten, maar ook op het terras plaatsnemen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details