Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
AZ Maria Middelares |Zweedse schermen bieden privacy op maat

AZ Maria Middelares |Zweedse schermen bieden privacy op maat

Silentia Belux heeft aan het AZ Maria Middelares 90 Silentia-privacyschermen geleverd. De vouwwanden vormen een hygiënisch alternatief voor ziekenhuisgordijnen, waarvan vaak wordt gezegd dat ze een broeihaard voor bacteriën zijn.

De vouwschermen bestaan uit een geanodiseerd aluminium frame en brandvertragend hoogdruklaminaat. “Ze zijn perfect glad en bestand tegen alle detergenten en ontsmettingsmiddelen”, zegt Dirk Baert, zaakvoerder van Silentia Belux. “Door de aard van de schermen krijgen bacteriën geen kans. Een gepatenteerd hermetisch gesloten scharniersysteem zorgt ervoor dat stof en onzuiverheden niet kunnen indringen. Mede hierdoor zijn de privacyschermen snel en gemakkelijk te reinigen. Silentia biedt privacyschermen aan in de gewenste hoogtes, lengtes, in harmonische kleurcombinaties, aantrekkelijke prints of lichtdoorlatend, UV-bestendig polycarbonaat.”

Kosten
Hoewel de Zweedse vouwschermen een hoger prijskaartje hebben dan de klassieke ziekenhuisgordijnen, kosten privacy vouwschermen op termijn minder, luidt de overtuiging van Baert. “Als alle directe en indirecte exploitatiekosten in rekening worden gebracht, zal een ziekenhuis de vouwschermen snel terugverdienen. Privacy-vouwschermen vergen minder montagekosten. Bij normaal gebruik zijn ze nagenoeg onverslijtbaar. Ook worden aanzienlijke besparingen gerealiseerd door het wegvallen van arbeidsintensief onderhoud, dat eigen is aan patiëntengordijnen.”

Voordelen
Baert ziet nog meer pluspunten. “De Silentia-vouwschermen laten maximaal daglicht in de kamer toe. Verpleegkundigen behouden een mooi overzicht over alle beeldschermen, terwijl de vouwwanden ook niet in de weg staan van tilliften.” De zaakvoerder geeft nog mee dat de vouwschermen voor 99% recyclable zijn en bij een verhuizing of een herinrichting eenvoudig te verplaatsen zijn. “De vouwschermen worden gewoon losgeklikt en elders opnieuw vastgeklikt, geen sloopwerk van wanden of ander breekwerk.” Baert vervolgt: “We krijgen meer en meer aanvragen van adviesbureaus en architecten. Door hun expertise en brede marktkennis, kunnen zij innovatief en betrouwbaar advies geven en beschikken ze over de nodige objectieve geloofwaardigheid om de bouwheer te overtuigen van de waarde van de investering op lange termijn.”

Silentia Belux importeert de Zweedse vouwschermen en levert de producten in België en Luxemburg. “Wereldwijd worden meer dan 105.000 Silentia-privacyschermen gebruikt in meer dan dertig landen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details