Plafondliftsystemen
01:12
31-10-2018

AZ Sint-Maarten, Mechelen | 415 plafondliftsystemen voor AZ Sint-Maarten

In 2016 heeft Lopital het project ‘AZ Sint-Maarten te Mechelen’ binnengehaald. De specialist in sanitaire, medische en revalidatie hulpmiddelen voor de professionele zorg heeft een mooie order geschreven voor het installeren van 415 plafondliftsystemen. 

De installatie omvat:
• 394 monorails voorzien van loopwagen voor Multirall 200 motor
• 19 monorails voorzien van Likorall 242S motor
• 2 x-y systemen voorzien van Likorall 250ES motor
• 1 x-y systeem voorzien van Likorall 242S motor
• 34 Multirall 200 motoren

AZ Sint-Maarten heeft ervoor gekozen om boven 375 bedden op de 1- en 2-bedskamers een monorail te monteren, waar eenvoudig en snel een verplaatsbare motor met een tilvermogen van 200 kg aangehaakt kan worden. Door te kiezen voor deze opstelling, is er op al deze kamers een uitstekende mogelijkheid om op een ergonomische manier de patiënten te verplegen. Naast de monorails boven de 375 bedden is ditzelfde systeem ook voorzien op de afdeling Medium Care en in 11 centrale badkamers.

Op de afdeling Intensive Care heeft het ziekenhuis gekozen om alle kamers te voorzien van een monorail, welke uitgerust is met een vast gemonteerde motor. Hierdoor is er te allen tijde een motor beschikbaar om bij acute zorg onmiddellijk te kunnen worden ingezet. Op de afdeling Medische Beeldvorming heeft Lopital in de CT-zaal en in de RX-zaal een x-y systeem geïnstalleerd, met een maximale tilcapaciteit van 250 kg. Hierdoor is het mogelijk om een breed scala aan patiënten met behulp van het tilliftsysteem op de tafels van het RX-apparaat en de CT-scan te helpen. In het mortuarium/de autopsieruimte is ook een x-y systeem voorzien.

AZ Sint-Maarten heeft kosten noch moeite gespaard om een compleet pakket van hulpmiddelen en alle mogelijk nodige accessoires aan te schaffen, zodat de medewerkers voor ieder denkbare ‘verplaatsingssituatie’ het juiste hulpmiddel tot hun beschikking hebben. Bij AZ Sint-Maarten staat niet alleen de patiënt, maar ook de gezondheid van hun medewerkers centraal. Na de installatie is Lopital gestart met het trainen van het personeel. Iedere medewerker die met het systeem moet werken, wordt uitgebreid opgeleid. Op deze manier weet zowel AZ Sint-Maarten als Lopital dat het optimale uit het systeem kan worden gehaald.

Lopital is trots dat dit project naar tevredenheid is afgerond en feliciteert AZ Sint-Maarten met de opening van dit prachtige ziekenhuis.    

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

PamiCampagne