Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
AZ Zeno krijgt European Architecture Award

AZ Zeno krijgt European Architecture Award

Archi-Europe/Archiworld maakte recent de winnaars van de European Architecture Awards bekend. Deze internationale wedstrijd bekroont exemplarische projecten binnen het thema ‘When Creativity and Innovation meet Sustainablity’. Uit 517 inzendingen werden maar liefst vier Belgische projecten genomineerd. In de categorie ‘Health’, waar trouwens alleen maar Belgische projecten geselecteerd werden, schoot AZ Zeno van AAPROG-BOECKX.-B2Ai de hoofdvogel af. 

Het AZ Zeno in Knokke is een futuristisch gebouw dat als het ware boven het landschap zweeft. Licht en natuur zijn cruciaal in een architectuur die als het ware deel uitmaakt van het genezingsproces.

Het ziekenhuis van Knokke, waarvan de vorm geïnspireerd is op de kunst van René Magritte, zweeft als het ware boven het landschap en wordt op elk niveau door licht en natuur gedomineerd. De verbinding tussen binnen en buiten, tussen de zorgfaciliteiten en publieke zones verloopt immers vrijwel naadloos. De architecten besteedden veel aandacht aan duurzaamheid, maar ook aan het bouwen met focus op integratie van het landschap, de ecologische energie en de gebruikte materialen.

De bouwwerken voor dit project startten in 2013 en eind 2017 werd het futuristische gebouw met een ziekenhuis, revalidatiecentrum, zorghotel, polikliniek, auditoria, publieke evenementenruimte en helihaven in gebruik genomen. Deze European Architecture Award is niet de eerste prijs, want in 2018 werd AZ Zeno ook al bekroond met de prestigieuze World Architecture Festival Award.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details