Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Bedden en matrassen voor een optimale zorgbeleving
Formidabel Ultra Low.

Bedden en matrassen voor een optimale zorgbeleving

‘Er wordt goed voor mij gezorgd’, ‘Er wordt naar me geluisterd’, ‘De mensen hier zijn goed voor mij’ en ‘Ik ben in goede handen’. Deze reacties hebben een overeenkomst. Als een bewoner wordt gevraagd wat hij of zij vindt van de zorg, dan gaan de gedachten namelijk als eerste naar de mensen die hem of haar verzorgen. De relatie met de verzorger bepaalt dus in grote mate hoe de kwaliteit van de zorg wordt ervaren. Zorghulpmiddelen krijgen daarom pas echt meerwaarde als deze de relatie tussen verzorger en verzorgde versterken. Twee hulpmiddelen die daarin een cruciale rol spelen, zijn bedden en matrassen.

Formidabel Pro.

Formidabel Pro

FMB care levert al ruim 21 jaar zorgbedden in Nederland en heeft – mede dankzij haar ervaring – een karrenvracht aan functionele voordelen kunnen bundelen in haar nieuwste Formidabel Pro bed:

Optimale verrijdbaarheid;

Meerdere voorgeprogrammeerde functies (Scenario handbediening);

Massief beuken zijbescherming (type Solid);

Geïntegreerde bedverlenging van 200 naar 210 naar 220 cm;

V-stand in bedhekken voor een optimale veiligheid én optimaal contact met de bewoner;

Dynamisch virtueel draaipunt*;

Ultra Low optie: laagste stand bedbodem op 15 cm hoogte.

Formidabel Ultra Low 

Vanuit het oogpunt dat ‘vallen’ steeds meer zorgvragers en met name zorgverleners bezighoudt, heeft FMB care haar Formidabel Ultra Low ontwikkeld. Want waar de laagste stand van het Formidabel Pro bed ophoudt bij 25 cm, biedt de jongste innovatie, de ­Formidabel Ultra Low, de mogelijkheid om maar liefst naar een lage stand van 15 cm te gaan. Hierdoor wordt de valhoogte geminimaliseerd en kan de bewoner meer veiligheid gegarandeerd worden.

Hoe kan FMB care u ontzorgen?

Prijs- en kwaliteitverhouding conform de Europese norm;

Een zeer uitgebreid matrassenaanbod van een standaard basismatras, een extra comfortabele oplossing en een trek­bestendig matras tot aan een hoogwaardig IC-matras;

Een uitgebreid (zorg)beddenaanbod, van een standaard ledikant tot aan een compleet en intramuraal hoog/laagbed;

Een mogelijkheid tot een TotaalKamerConcept met een volledig ingerichte en op elkaar afgestemde bewonerskamer (ruim aanbod van stoelen, tafels, zorgkasten, zorgnachtkasten en toebehoren);

Mogelijkheid tot kosteloze warehousing binnen het FMB care magazijn;

Een complete (technische) dienst­verlening om u maximaal te ontzorgen en om de kosten na aanschaf zo laag mogelijk te houden. 

* Het dynamisch virtueel draaipunt is een combinatie van een breder middenstuk met het virtueel draaipunt van het hoofdeinde, wat ervoor zorgt dat er bij het gebruik van de diverse ligvlakfuncties een groter zitvlak vrijkomt. Hierdoor wordt verschuiving zo veel mogelijk voorkomen. Deze combinatie zorgt ervoor dat een zorgvrager maximaal 5 cm verschuift bij het instellen van bijvoorbeeld het hoofdeinde. Dit heeft tevens als voordeel dat een bedverlenging minder snel noodzakelijk wordt geacht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details