Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
‘Belevingsgerichte oplossingen met optimaal gebruiksgemak als basis’
Vervoort heeft gezorgd voor een warme woonsfeer in Woonzorgcentrum De Heemhaven in Heemstede.

‘Belevingsgerichte oplossingen met optimaal gebruiksgemak als basis’

“Ook al hebben mensen klachten, ze blijven het liefst thuis wonen. In veel gevallen kan dat niet. Wij zorgen voor een gezellige, sfeervolle en belevingsgerichte woonomgeving,” zegt Joost Graat, Accountmanager Zorg bij Vervoort.

Joost Graat, Accountmanager Zorg bij Vervoort.

‘Te leven is een gunst, te weten hoe is een kunst’. “Een uitspraak van Toon Hermans waarmee we onze brochure ‘Gastvrije Zorg’ openen.” Joost Graat is een van de mensen bij Vervoort, die ‘die kunst’ beheerst. Zeker met zijn enorme ervaring in en passie voor de zorgsector. Hij belicht een facet uit het enorme zorgpalet: “Vaak gaan we ervan uit dat een dementerende bewoner niets meer ervaart. Ik beweer het tegendeel. Hij voelt meer dan we denken. Juist daarom is een passende woonomgeving zo belangrijk.” Als voorbeeld noemt hij de reminiscentiekamer. Het is daar waar met spullen van vroeger een brug wordt geslagen naar het welbevinden van heden. Joost Graat duidt op comfort, kleurgebruik, een warme sfeer maar ook op praktisch gemak. Niet alleen voor de bewoner moet het aangenaam zijn, maar ook voor het bezoek en uiteraard voor de zorgmedewerkers. “Vergeet ook de functionaliteit niet. Wij staan borg voor belevingsgerichte oplossingen met optimaal gebruiksgemak als basis. Vooral dat laatste is een vereiste in de zorgsector.”

De inrichting van een kamer in Woonzorgcentrum Adegeest in Voorschoten.

Vanzelfsprekend heeft Joost Graat in tien jaar veel zien veranderen in de zorgsector maar de pijlers gastvrijheid, passie, beleving en inspiratie hebben bij inrichtingsvraagstukken bij Vervoort (van zorg en horeca tot leisure) altijd geregeerd. “Mensgerichte branches vragen een mensgerichte inrichting. Natuurlijk komt die inrichting tot wasdom in samenspraak met opdrachtgevers, zorgdeskundigen en vaak ook familie. Vervoort levert niet alleen het meubilair maar het bedrijf geeft ook thuis als het gaat over de stoffering van een woning, (zorg)kamer of kantoor. Zelfs planten vinden via Vervoort hun weg naar zorginstellingen. Het zou niet Vervoort-waardig zijn als er zo maar een plant wordt geleverd. Originaliteit is leidend. Een goed voorbeeld daarvan is de aansprekende Green Table. 

Woonzorgcentrum Kennemerhart in Haarlem.

De lijvige brochure ‘Gastvrije Zorg’ omvat honderden mogelijkheden om de inrichting van een zorginstelling een eigen gezicht te geven. Joost Graat weet dat een passende woonomgeving bijdraagt tot een veilig gevoel. “Onze collectie heeft alle ingrediënten om een invulling te geven aan een juiste beleving. Vanzelfsprekend zijn die ingrediënten doelgroep afhankelijk. Bovendien kan in samenspraak met de ontwerpers in de eigen studio invulling worden gegeven aan persoonlijke wensen. “Om de klanten een idee te geven, worden die wensen beeldend weergegeven door middel van moodboards en 3D-presentaties. Daarmee komen ideeën en gedachtenspinsels tot leven.”

Woonzorgcentrum Kennemerhart.

Joost Graat put uit een keur aan referentieprojecten als hem wordt gevraagd op welke zorgprojecten Vervoort zijn stempel heeft gedrukt. “Elke opdrachtgever heeft zijn of haar eigen wensen. Wij vullen die aan met ervaringen uit de praktijk om te komen tot een pasklare en vooral passende omgeving. Een omgeving waar het goed wonen is maar ook waar de zorgmedewerker optimaal zijn of haar werk kan doen. Belevingsgericht in alle facetten, daar draait het om.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details