Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Bergman Clinics Nederland

Bergman Clinics Nederland

Het scheppen van een positieve, genezende omgeving krijgt steeds meer aandacht bij de nieuwbouw en de renovatie van ziekenhuizen en klinieken. Doordachte kleur- en inrichtingsconcepten scheppen ruimtes die niet alleen voldoen aan de behoeften van patiënten, maar ook aan die van artsen en het verplegend personeel.

Ook de gebruikte bouwmaterialen dragen bij aan een aangename werkomgeving. Hierbij speelt de vloerbedekking een belangrijke rol. Artsen en het verplegend personeel moeten immers vaak urenlang staan, zowel op de intensive care als in de OK.

Even hoogwaardig als de specialistische zorg moet de inrichting van het gebouw zijn. Daarom vertrouwt Bergman Clinics op de rubber vloerbedekkingen van nora flooring systems. Want deze voldoen aan de hoogste eisen wat functionaliteit en aanzicht betreft en bieden tegelijkertijd een uitstekend ergonomisch comfort.  Met name in operatiekamers, waar de medemerkers uiterst geconcentreerd werken aan de operatietafel, is het voor de prestaties van groot belang dat men comfortabel staat.

Bergman Clinics is een door het ministerie van VWS erkende instelling voor medisch specialistische zorg en is in meer dan 25 jaar uitgegroeid tot de meest vooraanstaande en toonaangevende keten van zelfstandige klinieken in Nederland. Bergman Clinics heeft 5 divisies met 22 vestigingen door heel  Nederland.

Bergman Clinics biedt zorg aan vijf doelgroepen: Kliniek voor Uiterlijk en Huid (cosmetische chirurgie, spataderzorg en huidzorg), Kliniek voor Bewegingszorg (orthopedie, wervelkolomchirurgie en sportblessures), Kliniek voor Inwendige Zorg (maag- en darmzorg, cardiologie en overgewicht), Kliniek voor Vrouwenzorg (bekkenbodemzorg, sterilisatie en afwijkend uitstrijkje) en Kliniek voor Oogzorg (refractiechirurgie en algemene oogheelkunde).

Rubber vloerbedekking met veel voordelen
Volgens de wensen van de opdrachtgever moest de vloerbedekking van de hoogste kwaliteit zijn en tegelijk het moderne design van Bergman Clinics onderstrepen.

“De natuurlijke slijtvastheid van rubber, de lagere exploitatiekosten en het feit dat de vloer geen weekmakers bevat, waren voor ons redenen om voor nora te kiezen,” aldus Gerben Nahuys, Coördinator Facilitair & Medische Techniek van Bergman Clinics.

 

201412-Nora-Bergman-Rijswijk-23
Eenvoudig en rendabel te reinigen
Door hun dichte, gesloten oppervlak zijn rubber vloerbedekkingen van nora uiterst slijtvast, laten ze zich eenvoudig reinigen en zien ze er ook na jarenlange intensieve belasting nog uit als nieuw. Bovendien hebben ze in tegenstelling tot andere elastische vloerbedekkingen geen coating nodig. Hierdoor zijn ze ook op de lange termijn de meest rendabele oplossing, omdat 90 % van de levenscycluskosten voor een vloerbedekking bestaat uit onderhoudskosten.

Geen weekmakers
Nora vloerbedekkingen bevatten geen weekmakers (ftalaten) en halogenen (bijvoorbeeld chloor). Hierdoor zijn ze niet alleen milieuvriendelijk, maar blijven ze na het leggen in tegenstelling tot andere soorten vloerbedekking ook maatvast en krimpen ze niet. Hierdoor garanderen de producten van nora een gezond binnenklimaat, waardoor ze al in 2006 werden onderscheiden met het milieukeurmerk ´De Blauwe Engel´.

Uitstekende hygiënische eigenschappen
Ook wat hygiëne betreft overtuigen de rubber vloerbedekkingen: Ze zijn ongevoelig voor vuil en bestand tegen oppervlakte-desinfectiemiddelen. Daarnaast laat een kortstondige inwerking van oplosmiddelen, verdunde zuren of logen geen sporen na. Zelfs jodium/chloorhexidine bevattende huiddesinfectiemiddelen kunnen eenvoudig en zonder achterblijvende resten verwijderd worden. In tegenstelling tot andere elastische vloerbedekkingen hoeven nora rubber vloerbedekkingen niet gecoat te worden. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar maakt ook continubedrijf mogelijk – 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Vooral in operatiecomplexen is dat van groot belang, omdat deze een aanzienlijke bijdrage leveren aan het economische succes van ziekenhuizen en klinieken. Ook in dit opzicht blijken nora vloerbedekkingen met hun lange levensduur een uitstekende keuze te zijn.

feiten & cijfers

Opdrachtgever    Bergman Clinics
Bouwmanagement    Activ Vastgoed BV, Ede
Projectstoffeerder    MIRATO Totaalprojecten, Sassenheim
Producten    noraplan® signa
Periode    Verschillende projecten vanaf 2014 tot heden
Toepassingsgebied    Operatiekamers, gangen, opdekruimtes en verkoeverkamers

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details