Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Bewegwijzering in de zorgsector

Bewegwijzering in de zorgsector

Signburo is gespecialiseerd in architecturale bewegwijzering en visuele communicatie met net dat tikkeltje meer. Vaak denkt men bij bewegwijzering aan saaie standaardborden. Signburo bewijst echter dat bewegwijzering naast duidelijk en functioneel, ook creatief en origineel kan zijn.

Bewegwijzering op zijn best is geen op zichzelf staand dossier, het moet geïntegreerd zijn in het geheel. Het is dus belangrijk om al vroeg in het traject betrokken te zijn, zodat we gepaste adviezen kunnen geven. We werken daarom ook vaak nauw samen met (interieur)architecten. Een geïntegreerde aanpak zorgt immers voor de beste oplossing.

Juiste strategie
Bewegwijzeringstoepassingen in de zorgsector vragen een brede kennis. Kleurgebruik, leesbaarheid, grafische tendensen, folietoepassingen, veiligheidssignalisatie, digitale signalisatie, mobiele apps, braille et cetera. Dit zijn allemaal vaste aandachtspunten. Maar vooral de diverse mogelijkheden op het gebied van bewegwijzeringsconcepten vragen een specifieke expertise. Een efficiënte bewegwijzering creëer je immers niet enkel met bordjes op de muur. Onze ervaring met betrekking tot de manier waarop mensen in een vreemde omgeving navigeren en hoe ze architectuur ervaren, helpt ons om het best mogelijke bewegwijzeringssysteem voor elk project te ontwerpen.

Ervaring
Ziekenhuizen zijn vaak complexe gebouwen waarin het niet altijd eenvoudig is om je weg te vinden. Bovendien zijn er vaak veel interne doorverwijzing-en en zijn mensen in veel gevallen gestrest als ze binnenkomen. Onze ervaring in navigatie door complexe omgevingen, gecombineerd met onze kennis van branded communication, is dikwijls de doorslaggevende factor. Bij woonzorgcentra is er meer aandacht voor het creëren van een huiselijke sfeer. Wayfinding is hier minder complex, maar de grafische invulling is des te belangrijker.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details