Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Bijeenkomst over fusie MCL & Tjongerschans

Bijeenkomst over fusie MCL & Tjongerschans

MCL en Tjongerschans zijn van plan om te fuseren. Per 1 januari 2025 staat de fusie gepland. Door de fusie worden we één organisatie op twee locaties: Leeuwarden en Heerenveen. Samen kunnen we beter de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van ziekenhuiszorg behouden voor onze patiënten.

In gesprek over de fusie

Over de voorgenomen fusie gaan we graag samen met inwoners en patiënten in gesprek (ook in een werkvorm). Dit doen we samen met onze cliëntenraad. We nemen u graag mee in het verhaal rondom de fusie. Wat is de reden van de fusie? Waarom doen we dit? Wat betekent de fusie voor u? En welke vragen heeft u over de fusie? Ook horen we graag wat u belangrijk vindt. We nodigen u uit voor een fusiebijeenkomst op maandag 11 maart van 19.00-21.00 uur in het MCL.

Toekomstbestendige ziekenhuiszorg in Friesla

Tijdens de bijeenkomst op 11 maart gaat het over de fusieplannen van MCL en Tjongerschans. Naast deze fusie zijn er ook plannen om richting 2030 te gaan fuseren met Antonius ziekenhuis Sneek. Dit is een plan van de gezamenlijke Friese ziekenhuizen en de zorgverzekeraars en zit nu nog in de beginfase. Later in de tijd krijgen inwoners de gelegenheid om over deze toekomstplannen in gesprek te gaan.

Programma

U bent van harte welkom op maandag 11 maart om 19.00 uur in het Pieter Bonnema-auditorium van het MCL (route 1). Het programma duurt tot ongeveer 21.00 uur. Aanmelden kan via onderstaand formulier. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de fusie of heeft u vragen, kijk dan op www.mcl.nl/fusie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details