Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
‘Bouwen aan de Zorg houdt mij up-to-date’
Onlangs ontving Fleur van de Vorst-Voogels een fraai zorghorloge uit handen van projectmanagers Patty Ros en Daniël Bundel.

‘Bouwen aan de Zorg houdt mij up-to-date’

Fleur van de Vorst-Voogels is winnares zorghorloge

De speciale winactie op LinkedIn van Bouwen aan de Zorg trok veel aandacht. Als gelukkige winnares kwam Fleur van de Vorst-Voogels, secretaresse bij GGZ Oost-Brabant in Helmond, uit de bus. Onlangs kreeg zij uit handen van projectmanagers Patty Ros en Daniël Bundel een fraai zorghorloge.

Als secretaresse bij GGZ Oost-Brabant heeft de 30-jarige Van de Vorst-Voogels een veelzijdige baan. Behalve dat ze zich op de afdeling FACT inzet voor cliënten met ernstige psychische problematiek, staat op haar visitekaartje ook de Kliniek HIC (High Intensive Care) en Bemoeizorg. “Ik volg graag ontwikkelingen in de zorg”, vertelt ze. “Om die reden ben ik ook de LinkedIn-pagina van Bouwen aan de Zorg gaan volgen. Door de regelmatige berichten op die pagina blijf ik op de hoogte van wat er allemaal in de zorg speelt.”

Overstap naar de zorgsector

Van de winactie die aan het volgen van de LinkedIn-pagina was verbonden, was ze zich echter niet bewust. “Ik was dan ook totaal verrast toen ik onlangs te horen kreeg dat ik een zorghorloge heb gewonnen”, zegt Van de Vorst-Voogels, die zeer in haar nopjes is met de smartwatch die bedoeld is om je lichamelijke fitheid te verhogen. “Eigenlijk is zo’n zorghorloge meer geschikt voor zorgprofessionals die elke dag de benen uit hun lijf lopen. Voor mijn kantoorbaan geldt dat natuurlijk minder. Maar wie weet, gaat het zorghorloge mij wel vertellen dat ik iets meer moet bewegen op mijn werk”, lacht ze. Van de Vorst-Voogels maakte ruim drie jaar geleden de overstap van het bedrijfsleven naar de zorg. “Ik wilde graag iets met mensen doen. Ook al ben ik geen behandelaar, toch doe ik er indirect wel degelijk toe voor onze cliënten. Zo ben ik voor hen aan de telefoon het eerste aanspreekpunt. Ook maak ik geregeld een praatje met mensen die het moeilijk hebben. Al bij al geeft dit werk mij daardoor veel meer voldoening dan vroeger in het bedrijfsleven.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details