Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Bravis vraagt aandacht voor WereldPrematurenDag

WereldPrematurenDag

Beeld | Bravis ziekenhuis

16 november 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Gebouwen in Roosendaal en Bergen op Zoom kleuren paars op 17 november 

Ook dit jaar vraagt het Bravis ziekenhuis op donderdag 17 november extra aandacht voor WereldPrematurenDag. Het Bravis Moeder & Kindcentrum (MKC) in Bergen op Zoom en het Raadhuis en de televisietoren in Roosendaal kleuren deze dag paars (mengkleur van blauw en roze). Ook krijgen alle ouders van een kindje op de afdeling Neonatologie een goodiebag, mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. 

Als een baby voor 37 weken zwangerschap wordt geboren, spreken we van prematuur. In Nederland zijn dit jaarlijks ruim 11.000 kindjes. “Vorig jaar werden in het Bravis ziekenhuis 75 baby’s te vroeg geboren. Al deze gezinnen komen opeens in een totaal onbekende wereld terecht met onzekerheden en risico’s,” vertelt Bianca Janssen, Neonatologie High Care verpleegkundige bij Bravis. “Het is voor de ouders een heel spannende periode. Prematuur geboren kinderen hebben namelijk een grotere kans op het krijgen van complicaties. Ze hebben vaak ondersteuning bij de ademhaling, een infuus of sondevoeding. Ook komen ze na ontslag uit het ziekenhuis nog regelmatig op controle bij een kinderarts en eventuele andere disciplines zoals fysiotherapie of logopedie. Op het Bravis Moeder & Kindcentrum hebben we naast de zorg voor de baby, ook oog voor de ouders. Het is fijn dat we de ouders op 17 november een beetje extra kunnen verwennen en ze op die manier een hart onder de riem kunnen steken.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details