Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Thema'sZiekenhuizen

Breda, Amphia Ziekenhuis | Modulaire lichtstraten brengen meer dan daglicht

amphia-breda-7702-1019-kopieren

29 januari 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Het Amphia toont dat lichtstraten meer brengen dan alleen daglicht. Het helpt patiënten te genezen en geeft ze een connectie met de buitenwereld. In het gebouw is voor 540 m² aan VELUX modulaire lichtstraten type zadeldak verwerkt.

‘Amphia heeft als doel een zuinige omgang met energie te realiseren. De lichtstraten zorgen voor automatische ventilatie en natuurlijke verwarming’, aldus VELUX. ‘Veel daglicht helpt het genezingsproces van patiënten en maakt de werkomgeving van het personeel een stuk aangenamer. Ook houden patiënten door het aanwezige daglicht contact met de buitenwereld. Voor patiënten die langere tijd zijn opgenomen maakt dit een groot verschil. Architectenbureau Wiegerinck noemt de combinatie van vaste en ventilerende modules van VELUX modulaire lichtstraten, gecombineerd met isolatieglas, één van de meest energiezuinige systemen op de markt’. VELUX modulaire lichtstraten zijn prefab en modulair. De lichtstraten zijn verkrijgbaar in lessenaarsdak, zadeldak en sheddak.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details