Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Carina Nørregaard nieuwe partner bij LIAG

Carina Nørregaard nieuwe partner bij LIAG

Nørregaard gaat zich als partner onder meer bezighouden met de kwaliteitsverbetering van het bureau en de invloed van gebouwen op het functioneren en welbevinden van de mens. Met het toetreden van Carina tot de directie verwacht het bureau de dienstverlening naar een nog hoger architectonisch en professioneel niveau te tillen waarmee ze hun opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn in het realiseren van architectuur van het geluk.

Nørregaard heeft zich binnen LIAG onder meer gespecialiseerd in vernieuwende scholenbouwprojecten, zoals de eerste C2C school in NL: Lyceum Schravenlant in Schiedam, het Frits Philips lyceum in Eindhoven en de circulaire transformatie van Tapijn voor Maastricht University. Ook was ze als project-architect betrokken bij de realisatie van het nieuwe onderwijsgebouw Aurora op de Wageningen Campus, dat dit onderwijsjaar recentelijk in gebruik is genomen. Daarnaast richt ze zich op (ontwerpend) onderzoek naar de ideale intensive care omgeving en het laboratorium van de toekomst.

Onlangs rondde ze een Masterclass Omgevingspsychologie af aan de UvA over de psychologische processen die bepalend zijn voor de wisselwerking tussen mens en omgeving en hoe je daar als architect op in kan spelen. “In de toekomst ga ik voor LIAG verder werken aan fijne leefomgevingen waarin de mens centraal staat. Gebouwen met karakter die goed passen bij de organisatie en gebruikers. Met gevoel voor zowel omgeving, materiaal en de menselijke maat als de sociale context. Duurzame gebouwen die mensen bij elkaar brengen.” aldus Nørregaard.

Thomas Bögl noemt de benoeming van Norregaard als nieuwe partner een logische stap voor het bureau. “Carina is altijd op zoek naar de beste oplossing voor de daadwerkelijke vraag van de klant. Dit doet ze met een scherp oog voor de mens waarvoor het gebouw dient. Haar interesse en verdieping in de omgevingspsychologie sluit bijzonder goed aan bij de doelen die LIAG nastreeft. Met deze insteek versterken we en bouwen we onze speerpunten met betrekking tot duurzaamheid en mensgerichte architectuur verder uit. En we garanderen onze opdrachtgevers een zeer competente, secure en bevlogen aanspreekpartner die richting en vorm weet te geven aan de onderwerpen van de toekomst.”

Carina Nørregaard is de vierde partner binnen LIAG naast bouwadviseur Arie Aalbers en architecten Erik Schotte en Thomas Bögl. Nørregaard (Denemarken, 1978) maakt sinds 2005 deel uit van het LIAG team nadat ze afstudeerde aan The Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Architecture.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details