Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Casala meubilair in Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn

Casala meubilair in Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn werd eind 2013 het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis in gebruik genomen. Het interieur is verzorgd door Gispen, waarbij veel meubels afkomstig zijn van Casala. Design en functionaliteit gaan hierbij hand in hand

Het Antonius Ziekenhuis heeft een oppervlakte van 85.000 m2 en huisvest alle specialismen, waarbij de focus ligt op beweging, psychiatrie & psychologie en oncologie. Het ziekenhuis telt 148 bedden voor langdurige opname en 10 operatiekamers. Het verkorten van doorlooptijden speelde een belangrijke rol bij het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis, dat de Utrechtse vestigingen in Overvecht en Oudenrijn heeft vervangen. Casala meubelen zijn, naast het gebruik in wachtruimten en spreekkamers, op tal van locaties in het ziekenhuis toegepast.

Winkelcentrum
Het gebouw is een ontwerp van architectenbureau de Jong Gortemaker Algra (dJGA). Het bureau koos voor vijf afzonderlijke gebouwdelen die door binnenstraten worden verbonden. Kenmerkend voor het ontwerp zijn de heldere structuur en het royale gebruik van daglicht, waardoor bezoekers zich overal goed kunnen oriënteren. Ze ervaren het gebouw niet als een ziekenhuis, maar eerder als een winkelcentrum. De brede publieksgangen met glazen daken versterken dat gevoel.

Functionaliteit en design in perfecte harmonie
Casala is al bijna honderd jaar gespecialiseerd in intelligente projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit. Met onze meubels bieden wij stijlvolle oplossingen voor uiteenlopende ruimtes en gelegenheden. De functie van de ruimte en het persoonlijk welzijn van de gebruikers staan hierbij centraal. Om te garanderen dat onze meubels duurzaam en tegelijkertijd flexibel kunnen worden ingezet, werken wij intensief samen met toonaangevende ontwerpers. Dit leidt tot inspirerende, multi-inzetbare ontwerpen met een uitstekende functionaliteit en innovatief design. Wat uw specifieke inrichtingsbehoefte ook is, met Casala geeft u elke ruimte meer glans en betekenis!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details