Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Casala’s Capsule genomineerd voor German Design Award 2020

Casala’s Capsule genomineerd voor German Design Award 2020

Capsule is op de shortlist geplaatst voor een German Design Award 2020 in de categorie ‘Excellent Product Design’ voor ‘Office Furniture’. Casala en ontwerper Kateryna Sokolova vinden het een grote eer om tot de genomineerden voor deze prestigieuze prijs te behoren. De winnaars worden 22 november bekend gemaakt. De German Design Awards worden uitgereikt tijdens de Ambiente fair in Frankfurt am Main op 7 februari 2020.

Capsule

Designer Kateryna Sokolova heeft de Capsule ontworpen om een stijlvolle oplossing te bieden voor de toenemende behoefte aan concentratie en privacy in grote kantooromgevingen. De vorm en functie van Capsule is geïnspireerd op een cocon, welke garant staat voor geborgenheid, comfort en vernieuwing. In grote en drukke ruimtes is Capsule een object dat privacy creëert zonder volledig afgesloten te zijn van de omgeving. Hierdoor is het mogelijk om ongestoord te kunnen telefoneren, lezen, werken en relaxen. Bijkomend voordeel is dat Capsule omgevingsgeluid absorbeert door de stoffering aan de binnen- en buitenzijde. Duostoffering maakt de veelzijdigheid in uitvoering vrijwel oneindig en hierdoor is Capsule in te passen in ieder interieur. Capsule heeft in 2018 de FX International Interior Design Award ‘Product of the Year’ gewonnen.

Designer

Kateryna Sokolova is een talentvolle Oekraïense industrieel ontwerper geboren in 1984. Zij is mede-oprichter en creatief directeur van het merk NOOM en SOKOLOVA design studio. Het ontwerpteam werkt in verschillende disciplines: meubilair, verlichting, hardware, electronica en milieu. Kateryna neemt deel aan verschillende Europese designexposities en zij is verkozen tot ELLE DECORATION Designer of the Year 2018.

Casala

Casala is gespecialiseerd in het vervaardigen van stijlvolle projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit. Met onze meubelen bieden wij oplossingen voor uiteenlopende ruimtes en gelegenheden. “Design linked to Functionality” is diepgeworteld in het DNA van onze organisatie en leidend tijdens het ontwerpproces. Wij werken hierbij samen met toonaangevende designers. Honderd jaar ervaring in de meubelindustrie garandeert dat Casala meubilair naast een goed design ook veel comfort en gebruiksgemak biedt.

German Design Awards

De German Design Council, de expert voor merk en design in Duitsland, reikt ieder jaar de German Design Awards uit. De German Design Awards is een van de meest gerenommeerde ontwerpcompetities ter wereld en geniet een uitstekende reputatie. German Design Awards worden alleen toegekend aan innovatieve producten en projecten die baanbrekende bijdragen aan het internationale designlandschap vertegenwoordigen. Een internationale jury bestaande uit professionals van verschillende branches waarborgt het niveau en de kwaliteit van de genomineerden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details