Forbo Flooring
01:34
18-04-2018

‘Colorex beste keuze voor operatiekamer of cleanroom’

Uiteindelijk gaat het maar om één ding in OK’s of cleanrooms en dat is veiligheid. Veiligheid voor de mens en apparatuur die in gevaar kan worden gebracht door de aanwezigheid van statische elektriciteit. Voorbeelden van hoe het mis kan gaan, zijn er te over. Meestal veroorzaakt door een samenloop van omstandigheden, maar statische elektriciteit is vaak een trigger bij brand, patiëntveiligheid, apparatuur die op hol slaat of die simpelweg stuk raakt.

De vloer speelt in het afvoeren van statische elektriciteit een cruciale rol. Een elektrisch geleidende vloerconstructie is zodanig samengesteld dat de statische elektriciteit op een veilige en accurate manier kan worden afgevoerd. Of de vloer nou rechtstreeks geplakt wordt op de ondervloer (bijvoorbeeld OK’s) of toegepast wordt als verhoogde vloer (cleanrooms, datacenters), doel en uitkomst is het afvoeren van statische elektriciteit.

Forbo Flooring

Permanente geleiding
De veel onderscheiden en toegepaste Colorex vloer van Forbo Flooring is zo’n elektrisch geleidende vloer, zowel geschikt voor operatiekamers als cleanrooms. Door de unieke samenstelling en het productieproces is Colorex zelfs de enige vloer die permanente geleiding garandeert. Dit betekent dat de geleiding in de tijd niet achteruit gaat, zoals bij andere geleidende vloeren. Hiermee wordt een veilige vloer gegarandeerd voor de gehele levensduur. Dit wordt ook gegarandeerd en gedocumenteerd bij oplevering.

Naast veiligheid is er nog een aantal zaken die het gebruiksgemak van het Colorex systeem vergroten. Zo zijn er unieke voorgevormde binnen- en buitenhoeken en plintsystemen. Zo ontstaat er een esthetisch mooie vloer met naadloze hoekaansluitingen, die efficiënt en effectief onderhoud mogelijk maken. Resultaat hiervan is een schone en hygiënische vloer. Verder heeft het productieproces in zich dat er een zeer dicht en drukvast oppervlak ontstaat, waardoor de eigenschappen met betrekking tot chemicaliënbestendigheid, emissie en hygiëne optimaal is.

Colorex voldoet tevens aan de eisen voor Good Manufacturing Practice (GMP) klasse A en kan dus ingezet kan worden in ruimtes met farmaceutische productie of laboratoria. Middels het certificaat Cleanroom Suitable Material is nogmaals aangetoond dat de prestatie van Colorex meer dan voldoet op alle bovenstaande punten.

Forbo Flooring

Superieure kwaliteit
Zoals al duidelijk is, is een Colorex vloer een systeemvloer die wordt opgebouwd uit onderdelen om ervoor te zorgen dat onder andere verslechtering van geleidende eigenschappen, emissies en krimp geen kans krijgen. Daarnaast kan Colorex sneller, eenvoudiger en kostenefficiënter worden geïnstalleerd dan traditionele vloeren. Vooral in kleine en middelgrote ruimtes of kamers met een onregelmatige vorm. Dankzij het unieke productieproces is Colorex van superieure kwaliteit. Omdat veiligheid nooit onderhandelbaar mag zijn, is Colorex de enige juiste keuze in OK’s en cleanrooms.

Voor meer informatie www.forbo-flooring.nl

Feiten en cijfers
Project Haga Juliana Kinderziekenhuis
Architect Aan de Maas Architecten Rotterdam,MVSA architects, Amsterdam
Installatie Vlaqgroep, Katwijk
Aannemer DBFMO bouw Boele en van Eesteren, Rijswijk
Colorex 800 m² Colorex vloeren in dessins 150222, 250234 en 250242

Tekst en beeld: Forbo Flooring

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

Soundess AcousticsQ-bital