Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Column André van der Gun: Hoe bouw je een interieur?

Column André van der Gun: Hoe bouw je een interieur?

Een interieurbouwer, nou het is wat. Elk bouwproces heeft er voor een goed einde een nodig. Er zijn veel interieurbouwers in ons land; in alle regio’s zijn ze te vinden. Grote bedrijven met veel meubelmakers en kleinere bedrijven die alleen werken. Ze zijn al vrij snel te vinden op de bouw. Terwijl ze eigenlijk bij de afbouwfase horen. Wat doet zo’n man op de bouw? Nou, maten nemen en foto’s maken van details en de vorderingen.

De interieurarchitect kan niet zonder. Ik ben opgegroeid met de interieurbouwer als oplosser van veel problemen. Plintje hier, sluitlatje daar. Wij kunnen tekenen wat we willen, maar het moet wel gemaakt en geplaatst worden. In het ontwerp laat je je leiden door gevoel en sfeer. Je probeert dat zoveel mogelijk tot uiting te laten komen in het interieur.
Een interieur bestaat uit diverse onderdelen, zoals tafels, stoelen, gordijnen, vloeren, lampen enzovoorts. Allemaal losse onderdelen die je als interieurarchitect gecombineerd uitzoekt.
Je probeert de juiste toon te vinden die past bij de opdracht. Eigenlijk heb je meer nodig dan die losse onderdelen. Iets wat het bij elkaar laat horen. Een bindmiddel. Je kunt de gekozen interieuronderdelen nog zo smaakvol afstemmen op elkaar, maar je hebt toch meer nodig om het een eigen karakter mee te geven. Kasten met open haarden, lambrisering, plafonddelen of een bar en achterwand. Het is niet standaard te koop zoals je het wilt zien in het interieur waar je mee bezig bent. Je kunt bovenstaande onderdelen door een interieurbouwer laten maken in de juiste uitvoering en met de juiste materialen en kleuren, zodat het past in het gebouw en bij de overige meubelen en kleuren.
Het bijzondere is dat je verlichting, deuren en alles wat verder nodig is, mee kunt laten nemen. Meubilering op maat als het ware. Vaak bedenk ik elementen die niet in de handel te krijgen zijn en in veel gevallen is de interieurbouwer degene die het mede oplost. Bijzondere plafonddelen of andere bijzondere delen die nergens te koop zijn. Vaak zijn het ook combinaties met metaal, stofpanelen, hout, steen of anderszins.
Wat zou een gebouw met een goed en mooi interieur zijn zonder interieurbouwer?
Interieurbouwers, er zijn er veel van. Maar er zijn er ook veel nodig en elke zichzelf respecterende meubelmaker wil een mooi en goed product afleveren!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details