Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Ziekenhuizen

Compleet nieuwe inrichting bespaart ruimte in CSA Saxenburgh Medisch Centrum

Opslag in UBeFlex®-rekken en -schappen.

Tekst | Belintra

Beeld | Belintra

12 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Na enkele gesprekken met O&M Halyard en Belintra werd al snel duidelijk dat dankzij de verschillende componenten van het Belintra Sterisystem® een aantal pijnpunten aangepakt kon worden, waaronder het gebrek aan ruimte in de steriele opslag. De combinatie van O&M Halyard’s Quick Check* verpakkingsmateriaal en het Belintra Sterisystem® leveren een ideale oplossing om zowel gaatjes te helpen voorkomen als problemen met ruimtegebrek op te lossen. Tevens kunnen door het tweekleurige verpakkingsmateriaal verpakkingen makkelijker en efficiënter geïnspecteerd worden.

Al vanaf de planningsfase werd gewerkt met 3D-tekeningen, om zo de stockage van het aantal sets op unieke locaties beter te organiseren in UBeFlex®-rekken. Door deze gedetailleerde berekening kan nu een aanmerkelijk hoger aantal steriele sets gestockeerd worden in de compacte Perfo-Safe® RVS-draadmanden in DIN-maatvoering. Ook de variabele hoogte van de draadmanden draagt bij tot een optimalisatie van de opslag van het aantal sets. Voor de soft goods werd geopteerd voor ISO ABS-manden en voor de grotere dozen en custom packs voor UBeFlex®-schappen.

Gestapelde manden gaan in de autoclaaf.

De Perfo-Safe®-draadmanden kunnen tevens worden gestapeld, wat duidelijk resulteert in een hoger aantal sets dat per cyclus in de autoclaaf geplaatst kan worden zonder dat de sets elkaar raken. Dat vermijdt perforaties en schade aan het verpakkingsmateriaal. De sets worden ook niet meer met de handen aangeraakt vóór het openmaken in het OK-centrum. Voor het transport van steriel materiaal naar het OK-centrum worden open Stericarts ingezet. Voor de retour van de gebruikte sets is gekozen voor gesloten Stericarts met Perfo-Safe®-schappen, die klaar staan voor de deur van het OK-centrum. Deze transportwagens hebben elk een aantal vaste geleiders waarin de manden en schappen moeiteloos geplaatst kunnen worden. De medewerkers zijn heel tevreden over deze geoptimaliseerde flow en opslag. O&M Halyard verdeelt het Belintra Sterisystem® gamma op de Nederlandse markt.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details