Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Compleet nieuwe inrichting zorgt voor ruimtebesparing in de CSA van Saxenburgh Medisch Centrum
Opslag in UBeFlex®-rekken en -schappen.

Compleet nieuwe inrichting zorgt voor ruimtebesparing in de CSA van Saxenburgh Medisch Centrum

Na enkele gesprekken met O&M Halyard en Belintra werd al snel duidelijk dat dankzij de verschillende componenten van het Belintra
Steri­system® een aantal pijnpunten konden aangepakt worden, waaronder het gebrek aan ruimte in de steriele opslag. De combinatie van O&M Halyard’s Quick Check* verpakkingsmateriaal en het Belintra Sterisystem® leveren een ideale oplossing om zowel gaatjes te helpen voorkomen en problemen met ruimtegebrek op te lossen. Tevens kunnen door het tweekleurige verpakkingsmateriaal, verpakkingen makkelijker en efficiënter geïnspecteerd worden.

Al van in de planningsfase werd gewerkt met 3D-tekeningen om zo de stockage van het aantal sets op unieke locaties beter te organiseren in UBeFlex®-rekken. Door deze gedetailleerde berekening kunnen nu een aanmerkelijk hoger aantal steriele sets gestockeerd worden in de compacte Perfo-Safe® RVS-draadmanden in DIN-maatvoering. Ook de variabele hoogte van de draadmanden draagt bij tot een optimalisatie van de opslag van het aantal sets. Voor de soft goods werd geopteerd voor ISO ABS-manden en voor de grotere dozen en custom packs voor UBeFlex®-schappen.

Gestapelde manden gaan in de autoclaaf.

De Perfo-Safe®-draadmanden kunnen tevens worden gestapeld, wat duidelijk resulteert in een hoger aantal sets dat per cyclus in de
autoclaaf geplaatst kan worden zonder dat de sets elkaar raken. Dat vermijdt perforaties en schade aan het verpakkingsmateriaal. De sets worden ook niet meer met de handen aangeraakt vóór het openmaken in het OK-centrum.

Voor het transport van steriel materiaal naar het OK-centrum worden open Stericarts ingezet. Voor de retour van de gebruikte sets gesloten Stericarts met Perfo-Safe®-schappen die klaar staan aan de deur van het OK-centrum. Deze transportwagens hebben elk een aantal vaste geleiders waarin de manden en schappen moeiteloos geplaatst kunnen worden. De medewerkers zijn heel tevreden over deze geoptimaliseerde flow en opslag. O&M Halyard verdeelt het Belintra Sterisystem® gamma op de Nederlandse markt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details