Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Complete vloeroplossingen voor elke ruimte in het ziekenhuis

Complete vloeroplossingen voor elke ruimte in het ziekenhuis

Een gastvrij ziekenhuis begint bij de vloer, aldus Forbo Flooring. Het moderne ziekenhuis neemt een voorbeeld aan de gastvrijheid van hotels. En daar is wat voor te zeggen: enquêtes wijzen keer op keer uit dat patiënten zich meer op hun gemak voelen in een omgeving die comfortabel is en sfeerverhogend. Forbo Flooring sluit aan bij die hospitality-trend met inspirerende vloeren die ondersteuning bieden aan het primaire zorgproces.

Safestep is een duurzame vloer met een zeer hoge slipweerstand onder de meest extreme condities.

 

Het ziekenhuis heeft raakvlakken met de dynamiek in een hotel: mensen slapen er, eten en drinken er, soms voor langere tijd. Het noodzakelijke verblijf of bezoek moet zo comfortabel mogelijk zijn. Forbo ondersteunt het ziekenhuis om daarvoor de ideale condities te creëren, vanuit het besef dat elke ruimte zijn eigen functie heeft. Aan elke functie worden andere eisen gesteld. Dat begint al met een schoonloopsysteem buiten, waarvoor Nuway uitermate geschikt is. Binnen bij de entree zorgen Coral-schoonloopmatten voor een schone en vochtvrije inloop. Vlakke Marmoleum- of vinylvloeren in banen zijn in het ziekenhuizen het meest algemeen. Deze vloeren wekken door hun frisse design een uitnodigende indruk en zijn bovendien bestand tegen intensief gebruik, jaar in jaar uit. Het ziekenhuis kan een vloer ook personaliseren om zijn identiteit of huisstijl uit te dragen, zoals met een eigen kleurstelling of ontwerp. Vinyl in banen biedt extra designmogelijkheden, met behoud van optimale hygiëne. Waar u een gevoel van huiselijkheid wilt creëren, zoals in de spreekkamer of kantoren, bieden Tessera tapijttegels een verrassend resultaat.

Step Antislip vinyl biedt ook aantrekkelijke oplossingen voor natte ruimtes.

 

Bijzondere eisen

Voor iedere ruimte biedt Forbo een vloer met de juiste eigenschappen en beleving. In de meeste ziekenhuizen geldt het CO2-neutrale Marmoleum als de ‘gouden standaard’ voor een duurzame, hygiënische en veilige vloeroplossing. Inmiddels is deze vloer ook verkrijgbaar als lambrisering: Marmoleum Onto the Wall is een robuuste en kras- en stootvaste wandbekleding voor bijvoorbeeld gangen en trappenhuizen. De Bulletin Boards waarop u memo’s kunt prikken, zijn een even praktische als decoratieve accessoire.

Colorex is een beproefde oplossing voor OK’s.

 

Het veelzijdige assortiment van Forbo voorziet ook in vloeren die aan minder gangbare, maar essentiële veiligheidseisen tegemoetkomen. Colorex bijvoorbeeld is een beproefde oplossing voor OK’s. Deze vinyltegels zijn zeer robuust, onderhoudsvrij en permanent geleid, wat betekent dat de vloer statische elektriciteit afvoert. Daarnaast maken antislipvloeren het intensief gebruik van de keuken, het sanitair en klinische ruimten mogelijk. De functionele oplossingen van Forbo zijn in vele kleuren, patronen en dessins verkrijgbaar. Dat maakt ze niet alleen tot een praktische, maar ook esthetische aanwinst voor elk interieur. Met die ideale combinatie zult u het verschil maken. Immers, welke impressie het ziekenhuis achterlaat is bepalend voor het oordeel van de bezoeker. Wanneer de medische kwaliteit van het ziekenhuis optimaal is, maar comfort en service onder de maat zijn, zal toch een negatieve indruk achterblijven. Onderzoek wijst zelfs uit, dat een aantrekkelijke, veilige en gezonde omgeving bijdraagt aan het welzijn van patiënten. Met de innovatieve vloeroplossingen van Forbo maakt u die ambitie waar.   

Marmoleumvloeren wekken door hun frisse design een uitnodigende indruk
en zijn bestand tegen intensief gebruik.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details